Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2018

 

Onsdag den 31. oktober 2018 kl. 19:30 Per Kirkeby: Alderens arrogance

Museumsinspektør Teresa Østergaard Petersen, som har arbejdet sammen med Per Kirkeby siden 2004, fortæller om Per Kirkebys vej ud på den internationale kunstscene. 

Billedkunstneren Per Kirkeby døde i foråret. Han var én af dansk kunsts helt store og har som én af de få danske kunstnere, en markant plads på den internationale kunstscene. 
 
Onsdag den 31. oktober kl. 19:30 holder museumsinspektør ved Holstebro Kunstmuseum Teresa Østergaard Petersen det andet og sidste foredrag i sin miniforedragsrække om Per Kirkeby (1938-2018). 
 
I det første foredrag fortalte Teresa Østergaard Petersen om Per Kirkebys formative år fra 1960’erne til gennembrudsåret 1978. Ved det kommende foredrag fortæller hun om Per Kirkebys vej ud på den internationale kunstscene. En vej der gik via Tyskland og den berømte kølnergallerist, Michael Werner, og dennes netværk af nyekspressive tyske malere. 
 
Mængden af udstillinger stiger, og Per Kirkeby orienterer sig i højere og højere grad mod den store kunsthistoriske tradition i sin kunstneriske praksis: Bronzeskulpturer, oliemaleri samt en række bøger om verdenskunstnere såsom Munch, Picasso og Willumsen. 
 
Murstensskulpturer, træer og religiøse motiver bliver refleksionsrum for den selvudnævnte ”malermunk”, hvis helt sene værker peger både fremad og bagud i tid
 
Foredraget afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet.   

Entre: 50 kr. Medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner: Gratis
 
Teresa Østergaard Pedersen har arbejdet sammen med Kirkeby siden 2004: Registreret kunstnerens privatarkiv, organiseret udstillinger af hans værker i ind- og udland samt forfattet artikler og en bog om kunstneren.
 
Tilbage