Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2018

 

22. august 2018 kl. 14 Sommeromvisning Stavad, Routhier og Noack

Kunstformidler Peter Haarby inviterer publikum på omvisning i museets aktuelle udstillinger, med Julie Stavad og Jean Marc Routhier - begge modtagere af Astrid Noacks Legat.   

Sommerens udstillinger på Holstebro Kunstmuseum står i Billedhuggeren Astrid Noacks tegn. Museet præsenterer de seneste to års legatmodtagere Julie Stavad og Jean Marc Routhier. Og samtidig vises et udvalg af de Astrid Noack værker, som Astrid Noacks Legatfond har deponeret på Holstebro Kunstmuseum, sammen med værker af syv tidligere legatmodtagere, der alle er blevet en del af museets samling. 

Julie Stavad (f. 1987) er udvalgt af Astrid Noacks Legatfond som dette års legatmodtager. Julie Stavad bruger utraditionelle materialer og arbejdsprocesser i sine skulpturer, der veksler mellem det bærende og det bårne, det diminutive og kompakte og det solide og det flydende. Hendes skulpturer og skulpturelle installationer bringer kroppen i spil gennem skalaspring, stoflige kontraster og gennem en udfordring af vores hverdagserfaringer. 

Jean Marc Routhier (f. 1987) arbejder ud fra en konceptuel og eksperimenterende tilgang til både skulptur, maleri og print. Det er ofte i de tværmediale overgange, værkerne finder deres endelige form. Udstillingen er kunstnerens første på et dansk kunstmuseum, og består af en række nyproducerede værker, hvor Jean Marc Routhier undersøger krydsfeltet mellem den postfaktuelle virkeligheds informationsstrømme, politik, menneskelige følelser og begær.

Astrid Noacks Legatfond blev stiftet i 1955, med det formål at forvalte arven efter Noack ved at hædre de bedste unge danske kunstnere gennem legatuddelinger. Udstillingen præsenterer et udvalg af de Astrid Noack værker, som legatfondet har deponeret på Holstebro Kunstmuseum, med syv af de kunstnere, der gennem årene har modtaget legatet,. og som er indgået i museets samling: Erik Thommesen, Torvald Westergaard, Lisbeth Nielsen, Erland Knudssøn Madsen, John Olsen, Martin Erik Andersen og Emil Westman Hertz.

Kunstformidler Peter Haarby fortæller ved sommeromvisningen onsdag den 25. juli kl. 14 om de tre udstillinger.  Tilbage