Mandag (ikke uge 7, 42)      lukket
Lørdag den 26. oktober     lukket

12. marts 2019 kl. 19.30 Kunsthistoriens mestre - El Greco

Kunsthistoriker Signe Jacobsen er tilbage med sine foredrag om Kunsthistoriens store mestre. Denne gang om El Greco - en af kunsthistoriens store exentrikere

El Greco var en af kunsthistoriens store excentrikere: Hans kunst afviger i betydelig grad fra samtidens stil i dens passionerede udtryksfuldhed, og den har inspireret kunstnere helt op i det 20. århundrede.

El Greco var født på Kreta, hvor han var ikonmaler; herfra kom han til Venedig og Rom og opsnappede de kunstneriske strømninger her, inden han bosatte sig i Toledo i Spanien. Her blev den væsentligste del af hans kunstneriske produktion fremstillet, og her har han har sat sig de mest uforglemmelige spor. Foredraget behandler, hvilken kunsthistorisk og historisk baggrund El Greco udfoldede sig på, og hvordan senere kunstnere lod sig påvirke af ham.

Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Entré: 50 kr. Folkeuniversitetets Storkunder og medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner: gratis adgang.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Bemærk venligst, at foredraget finder sted en tirsdag – og ikke som normalt en onsdag.