Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2019

 

16. - 19. august 2019 KUNSTREJSE TIL WORPSWEDE OG BREMEN

I begyndelsen af 1900-tallet var den lille landsby Worpswede, på kanten af Teufelsmoor ca. 20 km. nord for Bremen, hjemsted for en af Tysklands store kunstnerkolonier. Malerne Fritz Machensen og Otto Modersohn søgte i 1889 væk fra akademierne og ud på landet, hvor det virkelige liv levedes, og de fik senere følgeskab af bl.a. Heinrich Vogeler, Hans am Ende og digteren Rainer Maria Rilke. 
 
Men det er Paula Modersohn-Becher, der har gjort Worpswede rigtigt kendt. Hendes liv udspillede sig mellem den lille flække langt ude på landet og storbyen Paris. Worpswede blev stedet, hvor hun udviklede sin banebrydende kunst. Hendes liv var en kamp for at finde sine egne kunstneriske ben mellem traditionen og avantgarden – og for at blive accepteret som kunstner og ikke kun set som kvinde med et liv bestemt af ’Kinder, Küche og Kirche’. Og på trods af at hun døde som kun 32-årig, er hun én af verdenskunstens helt store. 
 
Holstebro Kunstmuseum har i samarbejde med Holstebro Kunstmuseums Venner, Skive Kunstforening og Kunstpakhuset Ikast arrangeret rejsen til Bremen, hvor Paula Modersohn-Becker og Worpswede malerne er i fokus. 
 
Der er afsat en hel dag til besøg i Worpswede, hvor flere af kunstnernes hjem danner ramme om udstillinger med værker af Worpswede kunstnerne. Men hvor der også vises særudstillinger med ny kunst.  På ankomstdagen besøger vi Paula Modersohn-Becher museet i den særprægede Böttcherstraße i Bremen, der blev skabt af billedhuggeren og arkitekten Bernhard Hoetger, der var en del af Worpswede kredsen. Vi skal også besøge Kunsthalle Bremen – et flot og spændende kunstmuseum der bl.a. rummer en stor samling af Worpswede malerne samt en stor samling af Fransk kunst fra realismen til impressionismen.   
 
PROGRAM 
Fredag den 16.8.
Bussen afgår fra Skive om morgenen og kører derefter over Holstebro og Herning – og Vejle hvis der er behov for det - til Bremen. Undervejs gør vi holdt og spiser en medbragt sandwich. Vi ankommer til Bremen omkring kl. 14 og besøger som det første Paula Modersohn-Becker Museum, der ligger lige ved siden af vores hotel i den spændende Böttcherstrasse. 
Inden den fælles aftensmad er der tid til en lille spadserertur i Bremen, hvor vi ser Roland-skulpturen og den store St. Petri Domkirke, der dominerer det centrale Bremen. Om aftenen er der mulighed for en spadsertur gennem det pittoreske Schnorr-kvareter. 
 
Lørdag den 17.8.
Efter morgenmaden kører vi til Worpswede, hjemstedet for kunstnerkolonien, hvor det er muligt at besøge udstillingsbygningen Grosse Kunstschau, Worbsweder Kunsthalle, Modersohn-Haus - Paula og Otto Modershons hjem - Barkenhof, Heinrich Vogelers hjem der blev kunstnernes samlingssted, og endelig Haus im Schluh, hvor Heinrich Vogelers hustru Martha slog sig med efter deres skilsmisse. 
Hvis der er tid, kan man også besøge kirkegården, hvor Paula Modersohn-Becher ligger begravet, og kirken, hvor Paula og hendes veninde – billedhuggeren Clara Rilke-Westhoff – har udsmykket en række søjlehoveder. Efter besøget i Worpswede er aftenen i Bremen fri. 
 
Søndag den 18.8.
Søndag formiddag gælder det Kunsthalle Bremen, der har en stor samling kunst, der rækker fra renæssancen til i dag. Én sal er helliget Paula Modersohn-Becker – en anden de øvrige Worpswede malere. Et andet tyngdepunkt i samlingen er fransk maleri fra Romantikken til Impressionismen med værker af bl.a. Delacroix, Monet, Manet og van Gogh. 
Omkring kl. 14 starter bussen hjemturen mod Danmark. Vi spiser fælles aftensmad lige nord for grænsen, inden vi kører det sidste stykke hjem. 
 
Ret til ændringer forbeholdes.  
 
PRAKTISKE OPLYSNINGER
Pris
Medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Skive Kunstforening og Kunstpakhuset: 3.450 kr. i dobbeltværelse. For andre: 3.750 kr. i dobbeltværelse. Tillæg for enkeltværelse: 700 kr. 
Prisen er incl. bustransport, 4-stjernet hotel, 2xmorgenmad, kaffe, sandwich og aftensmad på udturen, aftensmad søndag, samt entre til de museer, der indgår i programmet. 
 
Tilmelding
Sidste tilmeldingsfrist er mandag den 13. maj 2019 på telefon 9742 4518 eller pr mail til kunstformidler og turleder Peter Haarby på ph@holstebrokunstmuseum.dk. Vil man vide mere, er man også velkommen til at kontakte Peter Haarby.
 
Det med småt
Der er plads til i alt 53 deltagere. Turen gennemføres ikke ved mindre end 40 deltagere. Pladserne reserveres i den rækkefølge, man tilmelder sig. Når der er reserveret 40 pladser, opkræves der et depositum på 500 kr. Resten af prisen opkræves 4 måneder før turens start. Ved afbestilling frem til 42 dage før rejsens start tilbagebetales turpris minus depositum. Ved afbestilling senere mistes hele beløbet – husk derfor at tegne en afbestillingsforsikring. 
  
Teknisk rejsearrangør
RIIS Rejser, Teglgårdsvej 6A, 7620 Lemvig
 
 
Tilbage