Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2019

 

15. juni 2019 kl.14 GENOPDAG DIN HISTORIE
Gåtur i Holstebro

Kom med kunstformidler Peter Haarby, Holstebro Kunstmuseum og museumsinspektør Ann Bodilsen, Holstebro Museum på en gåtur i Holstebro kunst- og kulturhistorie

Lørdag den 15. juni afholdes 'Museernes dag' over hele Europa. I år deltager Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum med et fællesarrangement, hvor kunstformidler Peter Haarby, Holstebro Kunstmuseum  og museumsinspektør Ann Bodilsen, Holstebro Museum, har arrangeret en gåtur gennem Holstebros midtby, hvor man kan høre fortællinger om den kultur- og kunsthistorie, der er med til at gøre Holstebro til byen med 'kulturen til forskel'.   

Holstebro opstod i den tidlige middelalder, der hvor veje fra alle verdenshjørner mødtes for at passere Storåen. Det var ved vadestedet over Storåen, at det hele begyndte. I løbet af middelalderen blev vadestedet erstattet af en bro: Storebro. Og gennem de følgende århundreder udviklede byen sig til at blive en driftig handels- og industriby og et kunst- og kulturcentrum.
 
Det fortælles, at en forfærdelig drage besluttede sig for, at den ville bo under broen over Storåen. Dragen var meget sulten, så den sønderrev og spiste alle, der gik over broen. Der var ingen i byen, der turde gøre det af med dragen. Men en dag kom der heldigvis en modig ridder til byen. Han gik i kamp med dragen, og det lykkedes ham at dræbe den. Da ridderens navn var Holst, kom broen naturligvis til at hedde Holstesbro efter ham. Senere fik hele byen navn efter ham: Holstebro. 

Siden kom ’Maren o æ voun’ til. En skulptur af én af det 20. århundredes største kunstnere Alberto Giacometti, der blev symbolet på en helt ny måde at føre kultur- og kunstpolitik i Danmark på.     
En gåtur i byens gader byder på spændende historier om handel og markeder, store bybrande, spøgelser, kunst og meget, meget mere. 
 
Vi mødes ved museerne, og turen varer i alt ca. 2 timer.  
 
Tilbage