Åbningstider

1. april - 30. juni
Tirsdag - fredag
12-16
Weekend 11-17
Mandag (ikke helligdage) Lukket
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2019

 

30. juli 2019 kl. 19 Cykeltur til Kunsten i Holstebro

Kunstformidler Peter Haarby inviterer til en hyggelig cykeltur, hvor man kan høre fortællinger om nogle af byens spændende kunstværker og markante bygninger.  
 
Det er blevet en fast sommertradition, at kunstformidler Peter Haarby i løbet af sommeren, arrangerer en række aftencykelture til kunsten i Holstebro. I år er ingen undtagelse - 4 gange i løbet af sommeren kan man komme med på cykeltur rundt til den kunst, der ikke er placeret i bymidten. Som noget nyt kommer man også i år forbi nogle enkelte, markante eksempler på spændende bygninger i byen.   
 
Turen starter kl. 19 fra Kunstmuseet, hvor Peter Haarby vil fortælle om museets nye forplads. Derefter går turen op ad Sønderbrogade og Enghavevej til Banegården, der er tegnet af Heinrich Wenck, der bl.a. tegnede Københavns Hovedbanegård, og som rummer mange smukke detaljer. Turen går også forbi Nørrelandskirken og Huset for kunst og design, der begge er tegnet af Inge og Johannes Exner. 
 
Turen byder dog ikke kun på arkitektur - bl.a. fortæller Peter Haarby om Gutte Eriksens 'Fontæne', der er placeret ved Sygehusets indgangsparti og om 'Tobaksarbejderens drøm'.   
    
Turen afsluttes kl. 21 ved det Gamle Rådhus på Nørregade, hvor Giacomettis 'Kvinde på kærre' sænkes ned i sit natteskjul. 
 
Turen er på ca. 10 km. og der køres i et roligt tempo, så alle kan være med. Det er gratis at deltage i turen, der er arrangeret i samarbejde med Visit Holstebro. 
 
Tilbage