Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2019

 

6. oktober 2019 kl. 10:30 Museumsbrunch - og fødsler

Jordemoder Annika Yding og overlæge Ole Bredahl Rasmussen - begge fra Hospitalsenhed Vest - er inviteret til en uformel snak om fødsler før og nu. 

Jordemoder Annika Yding og overlæge Ole Bredahl Rasmussen - begge fra Hospitalsenhed Vest - er inviteret til en uformel snak om fødsler før og nu. At vi er blevet født, har vi alle til fælles – på tværs af kultur, religion og afstamning. Men forestillingerne om fødslen har ændret sig radikalt. Ikke kun siden middelalderen, hvor man troede, at det var barnet, der sparkede sig vej ud i verden, og dødelighed blandt nyfødte og mødrene var voldsom stor. Men også siden 1970’erne, hvor Dea Trier Mørch skrev Vinterbørn. Her lå man lå på 8-kvinders stuer, man var indlagt i mange dage, og hvor rygmarvsbedøvelsen endnu ikke var standart, så kvinderne skulle ’skrige sig’ gennem en fødsel. 
 
Vi har inviteret jordemoder Annika Yding, fødeafdelingen ved Hospitalsenhed Vest og overlæge Ole Bredahl Rasmussen, Gynækologisk-Obsterisk afdeling, til en uformel snak om fødsler før og nu i forbindelse med museets søndagsbrunch den 6. oktober kl.10:30. 
 
Annika Yding og Ole Bredahl Rasmussen er nogle af de ledende personer bag, at fødeafdelingen på Hospitalsenhed Vest for 4 år i træk er blevet kåret som Danmarks bedste fødeafdeling. 
 
Vi skal både høre om, hvordan omstændighederne omkring fødslen har ændret sig gennem tiden. Og særligt siden Dea Trier Mørch i 1970’erne skrev Vinterbørn
 
Men vi skal også snakke om, hvordan man på Hospitalsenhed Vest i dag er arbejder med at kvalitetssikre fødsler, og om den føde Gps, som man bruger på afdelingen for at skabe tryghed og forudsigelighed omkring fødslen for den fødende og hendes familie. Og så vil Annika Yding og Ole Bredahl Rasmussen give os et indblik i, hvordan Gødstrups nye fødestuer kommer til at se ud. Og vi kan nvist godt afsløre, at de ser noget anderledes ud, end de fødestuer, som kvinderne i Vinterbørn fødte på.  
 
Det kræver tilmelding at deltage i museumsbrunchen. Prisen er 150 kr. og tilmelding skal ske til Holstebro Kunstmuseum senest torsdag den 3. oktober 2019 på tlf. 9742 4518 eller på e-mail info@holstebrokunstmuseum.dk
 
Efter brunchen er der kl. 12:30 omvisning i udstillingen ved kunstformidler Peter Haarby i udstillingen Dea Trier Mørch – ind i verden
 
Tilbage