Åbningstider

1. april - 30. juni
Tirsdag - fredag
12-16
Weekend 11-17
Mandag (ikke helligdage) Lukket
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2020

 

2. februar 2020 kl. 10;30 Museumsbrunch - Med Søren Nielsen UDSOLGT

Denne måneds gæst ved søndagsbrunchen er sogne- og korshærspræst Søren Nielsen, Holstebro. Overskriften er: Kunst der vil noget - en samtale om kunst og tro og tvivl.

ARRANGEMENTET ER DESVÆRRE UDSOLGT

Søren Nielsen er en elsket og højt respekteret præst ved Holstebro Kirke og Kirkens Korshær i Holstebro. Men Søren har også et stort hjerte for billedkunsten. Han har skrevet bogen 'Meditationer. Kirke- og kunstguide Viborg Stift', været formand for Holstebro Kunstforening, næstformand for Holstebro Kunstmuseum og driver galleriet Kunstformidlingen i Mejrup. Desuden har Søren Nielsen skrevet bogen 'Den store passion' sammen med maleren Arne Haugen Sørensen. 
 
Det er Søren Nielsen, vi har inviteret til februars søndagsbrunch under overskriften ’Kunst der vil noget – en samtale om kunst, tro og tvivl’. 
 
Samtalen tager udgangspunkt i Vandringsmanden – et motiv, som kunstneren Arne Haugen Sørensen har skildret igen og igen i sine værker. Og et motiv som Søren Nielsen sætter stor pris på, fordi det sætter den tvivl, som er et menneskeligt grundvilkår, i spil. Og som hver enkelt kan træde ind i, med det liv, der er dets eget. 
 
Men samtalen kommer også omkring hvordan moderne kunst i kirken kan fortælle det moderne menneske, at der også er plads til det i Kirken. Om hvad der sker med moderne, ikke troende kunstnere, når de træder ind i kirkerummet og skal lave en udsmykning. Og om hvordan moderne kunst i kirken kan åbne op for samtaler med udgangspunkt i den enkeltes liv. 
 
Og mon ikke også vi kommer ind på debatten om kunstnerens Erik Hagens’ omdiskuterede udsmykning af Skovlunde Kirke og den Asatroende Jim Lyngvilds fotografiske udsmykning af Helligåndskirken i Faaborg.  
 
 
Museumsbrunch er et nyt initiativ som Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum har taget i forbindelse med åbningen af det nye fælles indgangsparti: den første søndag i hver måned inviteres en spændende person, der har en viden om et emne som falder lidt udenfor det museerne normalt beskæftiger sig med, til en uformel samtale med museets medarbejdere og publikum – og museumscaféen serverer brunch.
 
Da der er et begrænset antal pladser ved arrangementet, kræver det tilmelding deltage i museumsbrunchen. Prisen er 150 kr. og tilmelding skal ske til Holstebro Kunstmuseum senest torsdag den 30. januar på tlf. 9742 4518 eller på e-mail: info@holstebrokunstmuseum.dk. 

Vi gør opmærksom på, at dørene til museet først åbnes 20 minutter før arrangementet går igang. 
 


   Tilbage