Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2021

 

Søndag den 22. august 2021 kl.14:00 INDVIELSE AF INSTALLATION I MUSEUMSHAVEN


Søndag d. 22. august kl. 14 inviterer Holstebro Kunstmuseum og billedkunstner Marie Lund (f. 1976) til et brag af et indvielsesarrangement 
med både performance, koncert og talks, når museets nyerhvervede værk Pavilion (Voices, The Shifting, Copy) [2021] af Marie Lund indvies i museumshaven.

Nyerhvervelsen vil fungere som permanent installation i museumshaven og er muliggjort takket være generøse donationer fra Statens Kunstfond og 15. Juni Fonden. 

Værket består af tre kobberskulpturer, skabt specifikt til museet, som fæstnes direkte på betonsøjlerne i museumshavens pavillonarkitektur.
 
Til indvielsen af værket har Marie Lund inviteret kunstneren Bob Kil til at opføre en performance. Arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen vil fortælle om museumskompleksets hovedarkitekt Hanne Kjærholms (1930-2009) faglige virke og position som kvindelig arkitekt. Dagen byder derudover på koncert med den kritikerroste eksperimentaljazzduo G.E.K. ved Johannes Lund (sax) og Maria Bertel (trombone), som har skrevet en komposition, der agerer lydelement til Marie Lunds udsmykning.
 
Arrangementet udspiller sig i museumshavens grønne omgivelser, hvor museet byder på forfriskninger. Det vil desuden være muligt at købe et let måltid i Restaurant Støberiet til en favorabel pris.
 
Læs mere om værket og indvielsen i pressemeddelelsen her

PRAKTISK INFORMATION
Det er gratis at deltage i arrangementet, som er åbent for alle. Holstebro Kunstmuseum byder på forfriskninger, og der kan købes mad i Restaurant Støberiet.

KØBENHAVN TUR/RETUR (tilmelding påkrævet)

I anledning af indvielsen er der arrangeret gratis bustransport fra København og lige til Kunstmuseets dør. Bussen afgår fra DGI-byen kl. 9 og kører retur til København efter indvielsesarrangementet kl. 17.

Læs mere og book billet til bussen her

 
 

Skitse til Pavilion (Voices, The Shifting, Copy)
Tilbage