Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2021

 

Onsdag den 22. september 2021 kl.19:30 Foredrag | Kunstens mestre - Frida Kahlo


Efter én gang at have været en bragende succes og en anden gang udskudt på grund af corona er kunsthistoriker Signe Jacobsen endelig tilbage med sit foredrag om en af verdenskunstens absolutte sværvægtere: Frida Kahlo.

Kom til foredrag onsdag den 22. september kl. 19:30 om kunstneren, hvis skæbne væves sammen med den mexicanske folkekunst i hendes surrealistiske tableauer.

-

Som 18-årig var Frida Kahlo (1907-1954) involveret i en trafikulykke, der gjorde hende invalid, og førte til et liv fyldt med smerte. Hun måtte opgive en lovende karriere inden for medicinen. I stedet begyndte hun at interessere sig for politik, hun meldte sig ind i Mexicos kommunistiske parti, og hun begyndte at male. 

 

Frida Kahlos malerier er intime og præget af fantasi, så man med rette kan sige, at hendes livsværk er både personligt og hjertegribende.
Hendes kunst er tæt forbundet med hendes liv, og indeholder derfor også mange selvportrætter, hvor den smerte hun levede med gennem hele livet, er et tilbagevendende tema. Hun er desuden én af de allerførste kvinder i det 20. århundrede, der skildrer kvindelivet - set fra kvindens synspunkt. 
_
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste mange år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 

 

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.


Praktisk information
Pris: 50 kr. 
Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Folkeuniversitetets storkunder samt studerende.
Tilmelding er nødvendig – bestil billet her
 

Der vil være mulighed for at bestille kaffe og kage, som kan nydes i pausen, inden vi sætter os til rette i foredragssalen – så mød endelig op i god tid.


Dørene åbner kl. 19:00

Frida Kahlo: ‘Selvportræt som Tehuana eller Diego i mine tanker’, 1943
Tilbage