Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2021

 

Onsdag den 3. november 2021 kl.19:30 Foredrag | Anna Ancher v. Charlotte Linvald


Onsdag d. 3. november kl. 19:30 inviterer Holstebro Kunstmuseum indenfor til foredrag ved Charlotte Linvald, kunstfaglig chef ved Skagens Kunstmuseer. Foredraget handler om den eneste blandt skagensmalerne, der rent faktisk var født og opvokset i Skagen; Anna Kristine Brøndum – senere kendt som Anna Ancher. 
 
En moderne skagensmaler
Anna Ancher (f. 1859) var den eneste af skagensmalerne, der var født og opvokset i Skagen. Hun var en helt ung pige, da malerne begyndte at rejse til Skagen, og hun fulgte deres arbejde og færden med stor interesse. Hun begyndte selv at tegne og male.
Hendes kunstneriske karriere var enestående, alene taget i betragtning af at hun var kvinde i en tid, hvor kvinder sjældent gjorde karriere og desuden ikke havde adgang til Kunstakademiet. 

 

Anna Ancher opgav heldigvis ikke, og efter sin debut på Charlottenborg i 1880, fik hun hurtigt succes.
Hun skildrede især de nære omgivelser – hjemmet, kvinders og børns verden. Det var farverne og lyset, mere end det fortællende indhold i billederne, der betød noget for Anna Ancher. På den måde var hun en af de mest moderne blandt skagensmalerne, og hendes malerier peger frem mod den mere abstrakte kunst, der kom frem i begyndelsen af 1900-tallet. 
 
Et gensyn med Holstebro
For mange byder aftenen på et glædeligt gensyn, for ud over at være kunstfaglig chef ved Skagens kunstmuseer er Charlotte Linvald tidligere kulturkonsulent i Holstebro Kommune.

Begivenheden er arrangeret i samarbejde med
 Holstebro Folkeuniversitet.

Praktisk information
Pris: 50 kr.
Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Folkeuniversitetets storkunder samt studerende.

Tilmelding er nødvendig - Bestil billet her


Dørene åbner kl. 19:00 
Der vil være mulighed for at bestille kaffe og kage, som kan nydes i pausen, inden vi sætter os til rette i foredragssalen – så mød endelig op i god tid.
 

Anna Ancher, Solskin i den blå stue, 1891. Foto: Skagens Kunstmuseer

 

Charlotte Linvald. Pressefoto
Tilbage