Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

2021

 

Fredag d. 3. december kl. 15:00 BOGRECEPTION
Eigi Einhamr


Teresa Østergaard Pedersen, kunstmuseets museumsinspektør, indbyder i samarbejde med Holstebro Kunstmuseum til bogreception på sin nyudgivelse Eigi Einhamr - Jernalderens guldbrakteater og den åbne krop som form.
 
Hvorfor ser jernalderens billeder ud som de gør? Kunsthistoriker Teresa Østergaard Pedersen har interesseret sig for de runde guldamuletter og deres rige motivverden i knap 20 år, og Eigi einhamr er kulminationen på mange års intenst arbejde.
Bogen tager afsæt i kunstneren Asger Jorns store indsigt i nordisk jernalderkunst. Med udgangspunkt i Jorns ønske om at gå til billedet som den primære kilde til forståelse præsenterer bogen sin læser for en række analyser af guldbrakteaternes udviklingshistorie i jernalderens 4.-6. århundrede i Skandinavien. Med  Teresa Østergaard Pedersens baggrund i både kunsthistorie og arkæologi lykkes det at bygge bro mellem to fagområder og gennemføre et originalt og inspirerende tværfagligt studium.

Praktisk info

Museet byder på forfriskninger

Arrangementet er åbent for alle og tilmelding er ikke nødvendig

Vi glæder os til at se jer!


Læs forlagets pressemeddelelsen her


 

Eigi Einhamr - Jernalderens guldbrakteater og den åbne krop som form er udgivet af Jysk Arkæologisk Selskab i samarbejde med Holstebro Kunstmuseum med støtte fra:


 

 

Foto | B-brakteat (IK 132, 2,3 cm i diameter) fra Obermöllern i Sachsen-Anhalt, Tyskland. Fotograf: ©Juraj Lipták, Landesamt für ­Denkmalpflege und Archäologie Sachsen-Anhalt

  

Tilbage