Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Holstebro Kunstmuseum

Holstebro Kunstmuseum åbnede i 1967 som del af den kultursatsning, Holstebro Kommune havde indledt i 1965 med købet af Alberto Giacomettis skulptur ’Kvinde på kærre’. 
 
Allerede fra begyndelsen satsede museet på at vise få kunstnere, der til gengæld blev vist med mange værker. Det drejer sig om kunstnere som den folkekære Henry Heerup, den egensindige Olivia Holm-Møller, keramikpioneren Gertrud Vasegaard, samleren og undrekammermageren John Olsen og Tal R, Peter Linde Busk og tyske Jonathan Meese, der repræsenterer vor tids nyekspressive og nyfigurative maleri. 
 
De danske kunstnere vises sammen med traditionel kunst fra Afrika, Bali og Sydøstasien og med grafik af Picasso. Museet samlinger fortæller på den måde om kunsten som et universelt fænomen, hvor kunsten er udtryk for en levende tradition med fælles værdier på tværs af tid og kultur. 
 
Museet har til huse i et spændende museumskompleks, der forener gammelt og nyt. Det består af en herskabsvilla fra 1906, en museumsbygning fra 1981 og en ny bygning, Færchfløjen der åbnede i 2011, der danner rammen om museets særudstillinger. Hanne Kjærholm har tegnet både 1981-bygningen og den nye Færchfløj.