Åbningstider


 
Tirsdag - fredag: kl. 12-16
Lørdag - søndag: kl. 11-17
 
Mandag: Lukket (ikke helligdage)
 
   

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Donckers søkort

Hendrick Donckers søkortsamling 'De Zee-Atlas of Water-Werelt' fra 1669 udgør en del af det historiske miljø i Vejle Kunstmuseums udstilling 'Navigeringer'. Det historiske miljø kredser om navigeringer i en ydre og en indre verden. Mens Donckers søkort gjorde det muligt at opmåle den ydre verden, åbnede Rembrandt (1606-1669) med sine kobbertryk op for en indre verden af umålelige dimensioner. Bliv klogere på søkortene lige her.

Mellem to verdner
Kigger man nærmere på de mange detaljer i det rigt illustrerede verdenskort, åbenbares en langt større fortælling om 1600-tallets opfattelse af verden, end første øjekast indikerer.

Læs mere

Navigering i kendte farvande
Søkort var et vigtigt redskab, selv når man sejlede i de hjemlige europæiske farvande. Eksempelvis var større sandbanker markeret omkring øer og centrale kyster.

Læs mere

Kartografisk vold
Trekantshandelen mellem Europa, Afrika og Vestindien er et eksempel på, hvordan de europæiske verdensmagter underlagde sig hele den kendte verden.

Læs mere

Navigering i ukendte farvande

Verdens navle udgøres i Donckers søatlas af Nederlandene og Europa. Jo længere væk man kommer fra dette centrum, des mindre detaljerede bliver kortene.

Læs mere