1. april - 30. juni
Mandag (ikke helligdage)     lukket

Pressemeddelelser 2010

Åsa Franckenbergs lyssætning ved Storåen indgår i Kunstcykelturen Åsa Franckenbergs lyssætning ved Storåen indgår i Kunstcykelturen

Lys på kunsten

Download pressemeddelelsen

Download højtopløseligt billede til pressebrug.
Billedtekst: Åsa Franckenbergs lyssætning ved Storåen indgår i cykelturen

I de seneste år er der kommet lys på kunsten i Holstebro. I 2007 blev Kirke- og rådhuspladsen renoveret og udstyret med en lyssætning der iscenesætter pladsen og kunstværkerne på pladsen på en ny og spændende måde. Og i efteråret 2009 blev den svenske lyskunstner Åsa Frankenbergs lysinstallation ved Musikteatret indviet.

I foråret 2010 blev Frithioff Johansens ”Kaos Tempel” ved TV MidtVest genindviet efter flere års nedbrud og mørkelægning. ”Kaos Templet” var ved sin indvielse i 1989 verdens første, permanente udendørs laserskulptur og blev af mange set som ”en ny Maren”. Men allerede efter et par år fik teknikken problemer og i 2006 slukkedes lyset helt. Nu skulle der igen være lys på laserne, der tegner forunderlige mønstre på mastens gitterkonstruktion.

Det og meget mere vil Kunstformidler Peter Haarby fortælle om onsdag den 22. september på en guidet cykeltur til Holstebros lysende kunstværker. Turen starter fra Kunstmuseet når solen er gået ned kl. 19.30 og varer ca. 2 timer.

Turen går forbi de nævnte skulpturer, men der bliver også lejlighed til at opleve andre af byens spændende kunstværker, bl.a. Helge Bertrams udsmykning af Svømmehallen på Døesvej og Carl Milles Guds Hånd ved plejecentret på Parkvænget.

Turen er gratis. Husk cykellygter.

Tid Onsdag den 22. september kl. 19.30
Mødested Foran Holstebro Kunstmuseum