Mandag (ikke uge 7, 42)     lukket

Pressemeddelelser 2010

Da kunsten kom til byen

Download pressemeddelelsen

Da kunsten kom til Holstebro i 1960’erne var det byens kunstkonsulent Poul Vad, der udstak linjerne for hvilken kunst, der skulle købes ind til byen. Og det var hans intention, at der skulle være en sammenhæng mellem den kunst man kunne opleve i byen og på Kunstmuseet.

Den intention blev realiseret – i hvert fald i de første år, hvor Poul Vad udstak linjerne for hvilken kunst, der skulle købes ind til byen og på museet. Billedhuggeren Astrid Noack kan man således både se på rådhuset, i byen og på museet. Og Albert Mertz, der i 1965 lavede det første scenetæppe til Musikteatret, kan man også opleve på Kunstmuseet, der har én af landets største samlinger af hans værker, og på Sønderlandskolen, hvor billedet ”Fløjtemanden” har hængt siden 1965.

Og så er der jo også Giacometti, hvor ”Kvinde på kærre” suppleres af den grafiske serie ”Paris san fins”, som man kan se på Kunstmuseet.

Og de er ikke de eneste. Også Ejler Bille, John Olsen, Kirsten Christensen, Lisbeth Nielsen, Gertrud Vasegaard, Anna Thommesen, Erik Thommesen og Henry Heerup kan man opleve på Kunstmuseet og samtidigt enten i byen eller på Rådhuset.

I anledning af Holstebro Åben, har kunstformidler Peter Haarby arrangeret en omvisning lørdag den 4. september, hvor han vil fortælle mere om sammenhængen mellem kunsten i byen og på Kunstmuseet. Og hvor man kan opleve kunstværker både på Rådhuset, i byen og på Kunstmuseet.

Rundvisningen starter på Rådhuset kl. 13.30 og fortsætter gennem Nørregade for at slutte på Holstebro Kunstmuseum.

Fakta

Tid: Lørdag den 4. september i tidsrummet kl. 13.30 – 15.30 (publikum bedes om at være præcise)
Mødested: Forhallen ved Rådhuset
Entre: Gratis