Pressemeddelelser 2010

Still Billede fra Peter Lands video Pink Space Still Billede fra Peter Lands video Pink Space

Humor på storskærm

Download pressemeddelelse

Download billedet i høj opløsning til pressebrug

Billedtekst: Peter Land (f. 1967): Pink Space (1995). Peter Land spiller entertainer, der ikke kommer igang med sit nummer fordi han hele tiden falder ned af stolen

Pressemeddelelse
Fra den 20. november og to måneder frem kan man tre gange dagligt få sig et gratis grin, hvis man kommer forbi Musikteatret Holstebros storskærm. Her præsenterer videokunstportalen ”Terrain Video – Video på kanten” programmet ”Humor” med videoer af syv danske videokunstnere, der alle bruger humor som et middel til at vække til eftertanke. Én af de videoer, man kan se er Michael Kvium og Christian Lemmertz’ ”Grød”, der er en grum og grotesk situationsrapport fra en almindelig dansk families hverdag. I ”Pink Space” spiller kunstneren Peter Land en entertainer, der aldrig kommer i gang med sit show, fordi han hele tiden vælter ned af stolen. Og i ”Afrivning af Løg” river kunstnerduoen Hanne Nielsen & Birgit Johnsen løg, så tårerne triller.

Derudover rummer programmet videoen ”You Have to Keep Reappearing. If you Don't Reappear, You Disappear” af Stine M. Jacobsen, hundevideoen ”So I’m not Lassie” af Nina Maria Klevian, Sophie Hjerls “Gravity of Paradise”, Solvej Dufour Andersens “This is Heaven”, “Jobs in the City” af Lennard Grahn og “Satelite Fever” af kunstnergruppen Paint Over,

Programmet er sat sammen af videokunstnerne Sophie Hjerl og Jeanette Land Schou. De har valgt humoren som fælles tema, fordi der er flere danske videokunstnere, der bruger humoren ikke som mål, men som et virkningsfuldt kunstnerisk middel.

Fælles for de syv videoværker er, at humoren bruges til at vække eftertanke, fordi de går til grænsen – og nogle gange endda over. Det lille uheld, som får os til at grine, får også grinet til at stivne, når det gentages og gentages – og gentages. Latteren ligger også på lur, når satirens spejl holdes op. Men latteren bliver også lun og empatisk, når vi betragter drømmeren, der hengiver sig hen til sin egen eskapisme.

”Terrain video – Video på kanten” er et samarbejde mellem Holstebro Kunstmuseum og Musikteatret Holstebro, der frem til sommeren 2012 præsenterer dansk videokunst på storskærmen på Black Box Theater, som dermed er blevet Danmarks første, permanente platform i det offentlige rum for formidling af dansk videokunst.

Programrækken med video grin kan ses frem til den 20. januar. Derefter præsenterer ”Terrain Video – Video på kanten” et solo program med videokunstneren Eva Koch.

Fakta
Tid Hver dag fra den 20. november til den 20. januar hhv. kl. 7:30, kl. 17:00 og kl. 19:00.
Hvor Storskærmen på Black Box Theater

Kontakt Museumsinspektør Jakob Vengberg Sevel – tlf. 9742 4518 –jvs@holstebrokunstmuseum.dk

Se en nærmere beskrivelse af vidoerne her