1. april - 30. juni
Mandag (ikke helligdage)     lukket

Pressemeddelelser 2010

Still billede fra Jacob Tækkers video Still billede fra Jacob Tækkers video "Parking Lot Limbo".

Ung, fremadstormende videokunstner til Holstebro

Download pressemeddelelsen

Download pressebillede i høj opløsning
Billedtekst: Stillbilleder fra Jacob Tækkers video "Cave" (200x).

Det er én af den unge danske kunsts kometer, der den næste måned viser sine værker i Holstebro. Jacob Tækker hedder han, og han arbejder med videokunst. Og fra den 20. oktober kan man se fire af hans værker, på Danmarks største, udendørs videoskærm, der sidder på Black Box Theater i Holstebro. Den huser videoportalen ”Terrain video – video på kanten” – et samarbejde mellem Holstebro Kunstmuseum og Musikteatret Holstebro, der de næste to år viser dansk videokunst. ”Terrain video – video på kanten” er kurateret af videokunstnerne Sophie Hjerl og Jeanette Land Schou.

Jacob Tækker er 33 år gammel, og uddannet fra Kunstakademiet i København i 2006. Han laver videokunst, der beskæftiger sig med emotionelle tilstande, tilværelsens rutinepræg og menneskets forestillinger og bevæggrunde for dets handlinger.

Man ved ikke altid om man skal le eller græde når man ser hans videoer. De rummer både elementer af komik og tragedie, og man er tit i tvivl om de er fiktive – eller viser virkeligheden.

Jacob Tækker optræder altid selv i sine videoer. Samtidigt er han både instruktør, kameramand og manuskriptforfatter til de fire små videofilm, der fra den 20. oktober kan ses på Musikteatret Holstebros storskærm. De fire videoer, der vises er Parking Lot Limbo, Satellite Fewer hvor Jacob Tækker optræder som astronaut, Emotional Landscape og Cave and Reality. Se nedenfor for nærmere beskrivelser af filmene.

De fire videoer kan ses fra den 20. november og en måned frem. Videoerne vises hhv. kl. 7.30, 17.00 og 19.00. Fra den 20. november viser ”Terrain Video – video på kanten” videoer, der alle kredser om temaet humor.

Kontakt: Museumsinspektør Jakob Vengberg Sevel – tlf. 9742 4518 – jvs@holstebrokunstmuseum.dk

Videobeskerivelser
Sattelite 2006. 13:00 min.
Sattelite projektet er inspireret af den Sovjetiske kosmonaut Sergei Konstantinovich Krikalev, der strandede i 311 dage, 20 timer og 1 minut på rumstationen MIR, da Sovjetunionen kollapsede i 1991. Filmen viser en person, der er isoleret og ensom og fremmedgjort både i forhold til sig selv og samfundet.

Parking Lot Limbo 2006. 5. min
Filmen, der foregår på en parkeringsplads midt om natten i regn, er som en drøm, der aldrig stopper. I fokus er en mand, der er i en mellemtilstand – i Limbo – fyldt med uvished, der gør det svært at komme videre.

Emotional Landscape 2005. 11 min
Filmen er et sindbillede på psyken som en masse modsætninger, som det næsten er umuligt at forene. Den opererer i rummet mellem by og land, bevidst og ubevidst. En mand prøver at rydde op i sit rodede indre. Modsætningerne i hans sind – visualiseret som personpar – konfronterer hinanden og ender med at forenes indtil et af parrene prøver at krydse en gade og bliver kørt ned af psykens aggresive og forstyrrede sider. Foreningen er ødelagt, og filmen kan starte forfra.

Cave and reality 2010. 11:30 min
”Cave and reality” stiller spørgsmålet om hvad der er virkelighed og hvad der er forestilling med udgangspunkt i Platons Hulelignelse.