Pressemeddelelser 2010

Terrain video - Video på kanten.

Download pressemeddelelse

Fredag den 20. august kl. 16.30 er der premiere på ”Terrain video – Video på kanten”, der de næste to år præsenterer dansk videokunst på Musikteatret Holstebros storskærm. Dermed bliver storskærmen i Holstebro Danmarks første, permanente platform i det offentlige rum for formidling af dansk videokunst.

”Terrain Video – Video på kanten” er et samarbejde mellem Holstebro Kunstmuseum og Musikteatret Holstebro. Det er videokunstnerne Sophie Hjerl og Jeanette Land Schou, der har sammensat programmet, der både består af soloprogrammer med værker af én videokunstner og programmer med 10-12 videoværker af forskellige kunstnere, der bindes sammen af et overordnet tema.

Holstebro har en unik historie med kunst i det offentlige rum, der startede med indkøbet af Alberto Giacomettis skulptur ”Kvinde på kærre” i 1965. Med ”Terrain Video – Video på kanten” føres denne historie ind i den digitale tidsalder, samtidigt med at Holstebro igen markerer sig som på det kulturelle landkort. Storskærmen inviterer borgerne til – måske for første gang – på uformel vis at se og opleve eksperimenterende samtidskunst.

Det første program i ”Terrain Video – Video på kanten” stiller spørgsmålet om mennesket og det vi omgives af er natur eller kultur? Hvornår er noget ”naturligt”, menneskeskabt, kulturelt opdyrket eller kunstigt? Sophie Hjerl og Jeanette Land Schou har sammensat et program hvor man bl.a. vil kunne opleve fisk der svømmer i mønstre, et hav der pludselig rejser sig, og smør der smelter som var det skabelsen af en ny, fjern galakse.

Videoerne vises tre gange dagligt i programflader á 15 minutters varighed, og de to kuratorer har bevidst gået efter værker, der både har stor kunstnerisk værdi og som samtidigt kan klare den store udfordring det er at blive vist i det offentlige rum og bryde ind i folks hverdag.

Ved premieren fredag den 20. august kl. 16.30 byder Holstebros borgmester H.C. Østerby velkommen. Derefter taler billedkunstneren Elisabeth Toubro der repræsenterer Statens Kunstråd, der har støttet projektet med 100.000 kr., og direktør Christian Havn, Have Kommunikation.

Herefter vil man daglige de næste to år kunne opleve spændende, ny dansk videokunst på Musikteatrets storskærm i i tidsrummene kl. 7.30-7.45; kl. 17-17.15 og kl. 19-19.15.

Fakta
Frem til den 20. oktober vises værker af Louise Fuhr, Eva Koch, Rikke Benborg, Ingrid Skovgaard, Marika Seidler, Kirsten Otzen Keck, Thyra Hilden, Dagmar Krøyer og Jeanette Land Schou, der alle handler om hvornår noget er naturligt, menneskeskabt, opdyrket eller kunstigt.

Fra den 20. oktober præsenteres fire videoer af den unge, danske videokunstner Jakob Tækker. Han er uddannet fra Kunstakademiet i København i 2006, og hans værker handler om emotionelle tilstande, tilværelsens rutinepræg og menneskets forestillinger og bevæggrunde for sine handlinger.

I forbindelse med ”Terrain video – Video på kanten” arrangerer Holstebro Kunstmuseum en række foredrag og artist talks, hvor man vil kunne møde kunstnerne bag videoerne. Første arrangement er den 6. oktober, hvor Jeanette Land Schou fortæller om dansk videokunst.

I forbindelse med Holstebro Åben – 3.-5. september, har Holstebro Kunstmuseum i samarbejde med Louisiana sammensat et program med titlen Videokunst fra Louisianas samling. Her kan man opleve videokunst af Fischli & Weiss, Johan Oja, Paul McCarthy og Salla Tykkä på Musikteatret Holstebros storskærm.

Info:
Tid: Fredag den 20. august 2010 kl. 16.30
Sted: Pladsen foran Musikteatret Holstebro
Entre: Gratis – alle er velkomne

Kontakt: Museumsinspektør Jakob Vengberg Sevel; E-mail: jvs@holstebrokunstmuseum.dk;
tlf: 9742 4518.