1. april - 30. juni

Pressemeddelelser 2010

Videokunst fra Louisianas samling

Download pressemeddelelsen

Nu kan man opleve videokunst i verdensklasse, når Holstebro Kunstmuseum i forbindelse med Holstebro Åben præsenterer ”Videokunst fra Louisianas Samling” på Musikteatret Holstebros storskærm. Museet har i samarbejde med Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk, der har én af Danmarks største samlinger af international videokunst, sammensat et program med syv videoværker af fire af videokunstens store, internationale navne.

Det drejer sig om det schweiziske kunstnerpar Fischli & Weiss’ rablende skøre og vanvittigt morsomme kædereaktionsvideo ”Der Lauf der Dinge”, finske Johan Oja’s ”Playing Dandelion”, den amerikanske Paul McCarthy’s surreelle og groteske ”Family Tyrrany” og ”Cultural Soup” og endeligt finske Salla Tykkäs videotrilogi ”Lasso”, ”Thriller” og ”Cave”, der fortæller om den både smertelige og frydefulde overgang mellem barndom og voksenliv, og om forholdet mellem kønnene. I alt 72 minutters videokunst i verdensklasse, som velvilligt er stillet til rådighed af Louisiana.

Musikteatret Holstebro har lagt op til, at storskærmen skal kunne bruges til mange forskellige ting. Med ”Videokunst fra Louisianas Samling” viser Musikteatret Holstebro og Holstebro Kunstmuseum at storskærmen også kan bruges til at gøre verdenskunsten tilgængelig for publikum på en helt ny og anderledes måde, som ikke tidligere er set i provinsen. Med dette initiativ har Holstebro Kunstmuseum og Musikteatret Holstebro sat nye standarter for visning af kunst i det offentlige rum.

Programmet vises fredag den 3.; lørdag den 4. og søndag den 5. september hver dag i tidsrummet kl. 18.00 og en god time frem. Kunstformidler Peter Haarby vil introducere programmet fredag den 3. september kl. 17:45.

Fakta
Tid: Fredag den 3. september, lørdag den 4. september og søndag den 5. september – alle dage kl. 18.00
Kunstformidler Peter Haarby introducerer programmet fredag den 3. september kl. 17:45 foran Storskærmen.
Varighed: 72 minutter
Sted: Musikteatret Holstebros Storskærm
Entre: Gratis
Kontakt: Museumsinspektør Jakob Vengberg Sevel; E-mail: jvs@holstebrokunstmuseum.dk; tlf.: 9742 4518