Pressemeddelelser 2011

Åbning udskydes

Færchfløjen – Holstebro Kunstmuseums nye udstillingsfløj på 1.200 m2– åbnes tre uger senere end oprindeligt planlagt. Udskydelsen skyldes problemer med leverance og montering af Færchfløjens indvendige sikrings- og branddøre.

”Det firma, der oprindeligt skulle have leveret Færchfløjens indvendige døre, gik desværre konkurs”, fortæller museumsdirektør Folke Kjems. ”Så først skulle hovedentreprenøren finde en ny leverandør. Og siden har det vist sig, at den nye leverandør ikke har kunnet leve op til den aftalte tidsplan”.

Alle indvendige sikrings- og branddøre er nu monteret. Men forsinkelsen har betydet, at arbejdet med at flytte museets samling til det nye magasin, nyophængningen af museets samling i 1981-bygningen og opbygningen af den store åbningsudstilling har ligget stille og først er kommet i gang nu.

”Der er ærgerligt, at vi må udskyde åbningen” siger Folke Kjems. ”Men på grund af problemerne med branddørene er vi kommet bagud i forhold til tidsplanen og kan ikke nå at blive færdige til den 5. februar, hvor vi oprindeligt havde planlagt åbningen. Derfor har vi været nødt til at udskyde det hele med 3 uger. Der vil være adgang for publikum fra 1. marts”.

Midt i ærgrelsen over udsættelsen af åbningen glæder museumsdirektør Folke Kjems sig over, at byggeriet af Færchfløjen i øvrigt er gået efter planen, og at byggeriets budget er overholdt.

Når Færchfløjen åbner, sker det med udstillingen ”Sjælens Spejl – naturfølelsen i dansk kunst”. Den fortæller om den særlige strømning i dansk og nordeuropæisk kunst, hvor kunstnerne skildrer årstidernes skiften og vejrfænomenerne i det ydre landskab, men hvor værkerne samtidig er udtryk for kunstnernes sind og det særlige nordeuropæiske vemod.

Museumsdirektør Folke Kjems, 9742 4518; fk@holstebrokunstmuseum.dk – eller
Kunstformidler Peter Haarby, 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk