Mandag (ikke uge 7, 42)     lukket

Pressemeddelelser 2012

SPOR AF VIRKELIGHED

Den digitale verden er over os, med en anderledes, intens og accelererende billedkultur. Hvordan forholder billedkunsten – og specielt maleriet – sig til denne nye virkelighed, der er totalt anderledes end tidligere?

Det spørgsmål kan man få svar på onsdag den 25. januar kl. 19:30, når kunsthistorikeren mag. art. Rasmus Vestergaard holder foredrag på Holstebro Kunstmuseum i forbindelse med museets nyeste særudstilling Ude af fokus. Rasmus Vestergaard er tidligere direktør for Skive Kunstmuseum, og har et indgående kendskab til flere af de kunstnere, der er med på Ude af fokus.

Én af Rasmus Vestergaards pointer er, at billedkunsten står på tærsklen til en ny tids ”realisme”. En realisme, der på sin helt egen, særegne måde er i fuld harmoni med det 21. århundrede, hvor den digitale revolution gør, at vi forholder os til og bruger billeder på en ny måde.

Det kan man bl.a. se hos de kunstnere, der udstiller på Ude af fokus. De maler alle figurativt, og de beskæftiger sig med forholdet mellem maleriet og virkeligheden. Både den ”virkelige” virkelighed og den digitale virkelighed.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Udstillingen viser værker af Allan Otte, Annette Harboe Flensborg, Christian Schmidt-Rasmussen, Christian Skeel, Christina Malbek, Ivan Andersen, Kaspar Bonnén, Maria Torp, og Søren Martinsen.

Hvornår Onsdag den 25. januar 2012 kl. 19:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro