Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

Sku det være kunst?

 
Sku’ det være kunst? Det spørgsmål er blevet stillet utallige gange. Og af mange kunstinteresserede, der har stået overfor billedkunst, som måske helt ikke så ud, som de forventede kunst skulle se ud. 
 
Onsdag den 8. januar kl. 19:30 kan man på Holstebro Kunstmuseum høre kunstformidler Peter Haarby give nogle bud på, hvad der gør kunst til kunst, og hvad der skal til, for at kunst bliver stor kunst.    
 
Det er et af de store spørgsmål, kunstformidler Peter Haarby prøver at besvare ved dette foredrag. Spørgsmål, som der måske slet ikke kan gives et entydigt svar på. Men som man alligevel godt kan tale om, og derigennem nærme sig et svar på. 
 
Én af Peter Haarbys pointer er, at stor kunst både er stærke personlige udtryk, der samtidigt siger noget væsentligt om den tid, de er lavet i. Men for at kunst skal blive rigtig stor skal den også udtrykke noget alment om det at være menneske på tværs af tiden. Det er derfor vi stadig kan få gåsehud ved at stå overfor et maleri af Rembrandt eller Tizian. 
 
Og når samtidskunsten ikke altid er let at forstå i samtiden, er det måske fordi kunsten og kunstnerne registrerer forandringerne i samfundet og kulturen langt hurtigere end vi almindelige mennesker. Det var måske grunden til, at kunstpublikummet i 1890’ernes Berlin reagerede med forargelse på Edvard Munchs ”Skriget” – et billede, som alle i dag kender og ingen problemer har med at forstå.  
 
Peter Haarby illustrerer sine tanker med eksempler på kanoniserede værker fra kunsthistorien af og med samtidskunst, der måske - måske ikke - er eller vil blive stor kunst. 
 
 
Fakta
Hvornår Onsdag den 8. januar kl. 19:30
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Entre  Det er gratis at deltage i foredraget, men der betales normal entre til museet.
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; ph@holstebrokunstmuseum.dk; Tlf. 9742 4518
 
Tilbage