Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

Kunsthistoriens store mestre - Tizian

 
Kunsthistorikeren Signe Jacobsen fortæller om højrenæssancens store mester Tizian. 
 
Venedig var Europas rigeste by i renæssancen. Handelen florerede og gav plads til kunstnere, der lavede pragtfulde udsmykninger af byens kirker og paladser. Én af de malere, hvis værker vi stadig kan beundre i Venedig – og på museer overalt i Europa – er Tizian. Ham kan man høre mere om, når kunsthistorikeren Signe Jacobsen onsdag den 22. januar kl. 19:30 kommer og holder foredrag på Holstebro Kunstmuseum i rækken af foredrag om kunstens store mestre.    
 
Tizian var født lige på overgangen mellem 1400- og 1500-tallet. Og vi ved, at han allerede som helt ung var assistent for Giorgione, som på det tidspunkt var én af Venedigs helt store malere. Siden gik det slag i slag for Tizian. Store udsmykningsopgaver for kirken, masser af portrætopgaver for de store europæiske fyrstehuse og hans særlige måde at beherske farven på, var med til at sikre ham positionen som renæssancens store mester. 
 
 Vi kender bl.a. Tizian for billeder af yndige madonnaer med indtagende spædbørn. Og for storslåede bibelske kompositioner. Med sine indsigtsfulde portrætter af betydningsfylde mænd og underskønne kvinder, fik han stor betydning for det europæiske portrætmaleris udvikling i første halvdel af 1500-tallet, og han blev en eftertragtet portrætmaler ved flere europæiske hoffer. 
 
Foredragsholder er kunsthistorikeren Signe Jacobsen. Det er 3. sæson hvor hun med indsigt og humor fortæller om kunsthistoriens store mestre på Holstebro Kunstmuseum. Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.   
 
Fakta
Hvad: Foredrag Kunstens store mestre – Tizian
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Hvornår: Onsdag den 22. januar 2014 kl. 19:30
Entre: 50 kr. 
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; ph@holstebrokunstmuseum.dk; 9742 4518 
 
Tilbage