Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

CLAY WALK - SIDSTE CHANCE


Udstilling med Anna Sørensens Keramik på Holstebro Kunstmuseum lukker søndag
 
Siden den 18. januar har man kunnet beundre maleren Anna Sørensens flotte keramiske krukker på Holstebro Kunstmuseum. Men søndag den 25. maj er det sidste chance for at studere de 20 nye vaser, som Anna Sørensen har skabt til udstillingen. Udstillingen lukker og bliver pakket ned.   
 
Anna Sørensen er primært kendt for sine farvestærke malerier fyldt med ornamenter og mønstre. Men sideløbende hermed laver hun også keramik og papircollager. 
 
Keramikken udgør en særlig udfordring for Anna Sørensen. I maleriet stopper ornamentet ved billedets kant. Men vasen har ingen kant eller afslutning – og dermed heller inden begyndelse. Så dekorationens enkelte dele skal hele tiden hænge sammen med de forrige og de efterfølgende – hele vejen rundt. Og ligegyldigt hvor man befinder sig, vil vasen altid have en bagside og dermed en helhed, som man ikke kan overskue på én gang.
 
Også det keramiske materiale og processen stiller andre krav til Anna Sørensen end arbejdet med maleriet. Formerne ridses ind i leret. Og de males på overfladen med indfarvet ler, der for nogle farvers vedkommende først bliver rigtig synlige, når leret er glaseret og brændt.
 
I keramikken kan Anna Sørensen undersøge, hvad der sker med hendes mønstre, når processen og materialerne er nye og anderledes. I den modstand der er indbygget i processen, udfordres hendes grundformer. Eller der opstår helt nye former, der igen kan inspirere maleriet. 
 
Helt slut med Anna Sørensens keramik er det heldigvis ikke. Holstebro Kunstmuseum har nemlig erhvervet tre af udstillingens krukker. Så fremover kan museet lave en flot og omfangsrig ophængning med både maleri og keramik af Anna Sørensen. 
 
Fakta
Hvad: Sidste dag med udstillingen ’Clay Walk – Vaser af Anna Sørensen’
Hvornår: Søndag den 25. maj 2014 kl. 11-17
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2a, 7500 Holstebro
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage