Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

Henrik Menné. TL 90. 2014. Foto: Holstebro Kunstmuseum Henrik Menné. TL 90. 2014. Foto: Holstebro Kunstmuseum

OMVISNING I MASKINE!


Kunstformidler viser om i nyåbnet udstilling

En maskine, der skaber skulpturer i hvid trælim. Og en anordning, der producerer billeder ved hjælp af kunstnersved. Det er nogle af de kunstværker, man kan møde på Holstebro Kunstmuseums sommerudstilling ”MASKINE!”, der åbnede i lørdags.  
 
Lyder det underligt? Hvis ja, så kan man på onsdag den 18. juni få løftet lidt af sløret for, hvad det handlet om. Her vil museets kunstformidler Peter Haarby fortælle om værkerne og om hvordan udstillingens seks samtidskunstnere bruger maskinen både helt konkret og som inspiration i deres kunst. 
 
Lige siden Leonardo da Vinci konstruerede sine berømte maskiner, har kunstnerne været fascineret af det maskinelle. Og med industrialiseringen i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede, fik maskinen en central plads i billedkunsten. 
 
I dag fascinerer maskinen stadig kunstnerne. Og med de nye tekniske muligheder som vores digitale og postindustrielle samfund byder på, har kunstnerne fået helt nye muligheder for at bygge maskiner og tænke maskinen som begreb. Det er det udstillingen ’MASKINE!’ viser, og som man kan høre mere om på omvisningen på onsdag. 
 
FAKTA
 
Hvad: Omvisning i udstillingen MASKINE!
Hvornår: Onsdag den 18. juni kl. 14
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Entre: Selve omvisningen er gratis, men der betales normal entre til museet. 
 
Yderligere Info: Kunstformidler Peter Haarby; ph@holstebrokunstmuseum.dk; 
tlf. 9742 4518
 
 
Tilbage