Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

Jette Hye Jin Mortensen: Generation. 2014. Udsnit. Foto: Timme Hovind Jette Hye Jin Mortensen: Generation. 2014. Udsnit. Foto: Timme Hovind

GENERATION – sidste chance


Søndag slutter Jette Hye Jin Mortensens udstilling om herkomst og ophav på Holstebro Kunstmuseum
 
Hvor kommer vi fra? Hvad betyder slægtskab og ophav for vores selvopfattelse? Og hvad gør de nye reproduktionsformer ved vores individuelle og kollektive identitet? Det er spørgsmål, som interesserer kunstneren Jette Hye Jin Mortensen. Og som hun sommeren over har konfronteret publikum på Holstebro Kunstmuseum med.  På søndag den 7. september er det sidste chance for at se eller gense udstillingen. 
 
Jette Hye Jin Mortensen har selv problematikken helt inde på livet. Hun er født i Seoul, og blev som 2-årig adopteret til Danmark, hvor hun voksede op. Det har ført hende til overvejelser over, hvad der er stærkest: det miljø, hun er vokset op i her i landet eller de genetiske bånd, der knytter hende til Sydkorea. 
 
Denne problematik er blevet ekstra kompliceret i dag, hvor lægevidenskaben har gjort det muligt at undfange børn med donorsæd og –æg. Og hvor det at bruge rugemødre ikke længere hører hjemme i Science Fiction-genren.  
 
Jette Hye Jin Mortensen er optaget af, hvilke identitetsmæssige konsekvenser det har for de børn, der er kommet til verden på denne måde. Hvad betyder det, når man opdager, at man deler far med 400 andre? Og er det arv eller miljø, der bestemmer ens identitet? 
 
Udstillingen er bygget op af flere elementer. Et stort, lyserødt scenetæppe lavet af kostumer og rekvisitter deler udstillingsrummet i to. På væggen vises en video, hvor to skuespillere fortolker udstillings tema. Og endelig er der placeret tre industrifrysere med nedfrosne dna-prøver fra to afdøde, to nulevende og to endnu ikke fødte i rummet. På den måde bliver Generation en spændende, eksperimenterende totalscenografi.  
 
Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond og Holstebro Kommune. 
 
Tilbage