Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

Erró (Gudmundur Gudmundson): Uden titel. (Venus og Space Shuttel). 1980. Privateje. Foto: Ole Mortensen Erró (Gudmundur Gudmundson): Uden titel. (Venus og Space Shuttel). 1980. Privateje. Foto: Ole Mortensen

MIN SKAT – KUNST I PRIVATEJE OG PASSION FOR TING


Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum åbner udstillinger med fælles tema. 

Download pressebilleder i høj opløsning her
 
Lørdag den 20. september åbner Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum udstillinger på samme tidspunkt og med samme overskrift ’Min skat’. Begge udstillinger handler om lidenskaben for at samle.  
 
Museerne har været rundt i lokalområdet og har opsporet mennesker, der har en passion, der gør, at de omgiver sig med genstande, som fascinerer dem. Og som de gennem årene har anskaffet sig flere og flere af. Det er således resultaterne af mange forskellige menneskers interesser de to museer nu giver publikum et indblik i – interesser der strækker sig fra det rene liebhaveri til ganske dagligdags genstande.    
 
Holstebro Museum viser et udsnit af meget forskellige samlinger, skabt af holstebrogensere. Samlingerne spænder vidt fra fingerbøl og emaljetøj over samlinger af modelbiler til mere sære og mærkværdige samlinger som f.eks. en samling af hullemaskiner. 
 
Holstebro Museum vil med udstillingen give et indblik i samlerens passion for ting. Hvad samler de på? Hvad gør en samling til en samling? Hvordan finder samleren de helt rette ting? Og hvad er deres drømme, når det kommer til samlingens fremtid? 
 
Holstebro Kunstmuseum har til udstillingen skabt en lystvandring med primært malerier fra Cobra til samtidskunst baseret på mere end 150 indlånte værker af såkaldt anerkendte kunstnere, der hænger i private hjem i Holstebro. 
 
Udlånerne har ønsket at være anonyme. Og da samtidig ikke alle udlånere er egentlige samlere, og der er mange forskellige kunstnere og stilretninger repræsenteret, har kunstmuseet blandet kortene, så udstillingen viser nogle af de hovedlinjer, som de mange lokale kunstkøbere har interesseret sig for og ikke mindst glædes ved i det daglige. 
 
Udstillingerne åbnes lørdag den. 20. september med en fælles åbning, hvor Ulrik Skeel fra Odin Teatret holder åbningstalen og hvor Holstebro Musikskole – der samler på elever og instrumenter – står for underholdningen.    
 
Holstebro Kunstmuseum viser kunsten i privateje frem til den 23. november, mens Holstebro Museum har de private samlinger til låns helt frem til den 6. april 2015. 

Læs mere om Min Skat - Kunst i Privateje her
L
æs mere om Kunst i privatejer - Passion for Ting her
 
Fakta
Hvad: ’Min Skat – Kunst i Privateje’ og ’Min Skat – passion for Ting’. 
Hvor: Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum, Museumsvej 2, 7500 Holstebro
Fernisering: Lørdag den 20. september kl. 15 
 
Kontakt: 
’Min Skat – Kunst i privateje’: Kunstformidler Peter Haarby, tlf. 9742 4518, ph@holstebrokunstmuseum.dk
’Min Skat – Passion for Ting’: Museumsinspektør Ann Bodilsen, tlf. 2118 7288, ann.bodilsen@holstebro-museum.dk
 
’Min Skat – Kunst i privateje’ vises på Holstebro Kunstmuseum til den 23. november
’Min Skat – Passion for Ting’ vises på Holstebro Museum til den 25. april 2014  Tilbage