Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

KUNSTENS STORE MESTRE – ALBRECHT DÜRER

 
Foredrag på Holstebro Kunstmuseum med kunsthistorikeren Signe Jacobsen
 
Onsdag den 1. oktober starter en ny runde i Holstebro Kunstmuseums populære foredragsrække om kunsthistoriens store kunstnere. Det er kunsthistorikeren Signe Jacobsen, der engageret fortæller om nogle af de betydeligste kunstnere fra middelalderen og frem til i dag.   
 
I denne sæson lægger Signe Jacobsen ud med at fortælle om den store tyske maler Albrecht Dürer. Han blev født i 1471 i Nürnberg, hvor han levede og arbejdede til sin død i 1528. Albrecht Dürer var både maler, tegner og grafiker, og han har lavet nogle af kunsthistoriens mest ikoniske værker. 
 
Albrecht Dürer forenede alle den tids forskellige kunstretninger. Den nederlandske realisme og den italienske idealisme blev hos han sat sammen med en særlig tysk måde at skildre det indre menneske på. Det giver hans billeder en næsten surrealistisk tone, som både gør hans værker fascinerende og svære at få hold på.   
 
Signe Jacobsen tager os med rundt i hele Albrecht Dürer’s kunstneriske univers. Fra hans mange portrætter – både selvportrætter og billeder af tidens kendte og mindre kendte mennesker - over hans religiøse motiver til hans næsten Leonardo da Vinci-agtige naturundersøgelser i tegning og akvarel. Også Dürer’s storslåede grafiske værk vil Signe Jacobsen fortælle om. 
 
Signe Jacobsen kommer endnu to gange i efteråret, hvor hun vil fortælle om Thomas Gainsborough og Edvard Munch. Og i forårssæsonen kan man glæde sig til at høre om Anthonis van Dyck, Wiliam Morris og Max Liebermann. Alle foredrag afvikles i samarbejde med Folkeuniversitetet.  
 
Fakta
 
Hvad: Kunsthistoriens Store mestre – Albrecht Dürer. Foredrag ved kunsthistoriker Signe Jacobsen 
Hvornår: Onsdag den 1. oktober kl. 19:30
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby. Tlf. 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage