Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

MASKINE! – SIDSTE CHANCE


Holstebro Kunstmuseums udstilling MASKINE! lukker på søndag den 28. september. 
 
Siden den 14. juni har kunstneren Henrik Mennés maskine TL90 produceret skulpturer i trælim på Holstebro Kunstmuseum. Men på søndag den 28. september er det slut. Der bliver der slukket for maskinen og produktionen stopper. Da er der nemlig sidste åbningsdag for udstillingen ’MASKINE!’, som TL90 er del af. 
 
Hen over sommeren har publikum kunnet se seks samtidskunstneres bud på hvad en maskine kunne være i vores postindustrielle og digitaliserede samfund.  De gør det helt konkret som Henrik Menné, eller som Troels Sandegaard, der har konstrueret en maskine, der fremstiller billeder ved hjælp af kunstnerens sved. 
 
Eller de gør det mere konceptuelt som Jørgen Michaelsen, der har lavet et kombineret video- og lydværk – en immateriel ’indbildningsmaskine’ – der forsøger at skabe ny indsigt inden for en lang række områder, heriblandt økonomi, samfundsforhold og kunst- og kulturteori.  
 
Maskinen har altid fascineret kunstnerne. Det viser udstillingen ved hjælp af Franciska Clausens ikoniske værk ”Skruen” fra 1926, der fortæller om hvordan verden i årene efter 1. verdenskrig var optaget af maskinen og den tro på fremtiden, den symboliserede. 
 
De øvrige udstillere er Pernille With Madsen, Kristofer Hultenberg og Uffe Isolotto. Og de kan som sagt opleves frem til søndag den 28. september. 
 
Vedhæftede billede kan bruges ved evt. omtale af udstillingen.
Billedtekst: Henrik Menné: TL90 (2014). 
 
Fakta
Hvad: Udstillingen MASKINE! 
Hvornår: Sidste dag søndag den 28.9.2014
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage