Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

EFTERÅRSFERIE PÅ HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM

 
Ta på hulebesøg eller uddel hjerter på Holstebro Kunstmuseum.

Efterårsferie! Hvad kan man finde på at lave, når skolen er lukket, det regner udenfor og man keder sig? Man kan for eksempel gå op opdagelse i Holstebro Kunstmuseums underjordiske hule, der danner rammen om museets efterårsferiearrangement. Eller man kan uddele hjerter til det billede, man bedst kan li’ i museets udstilling ”Min Skat – Kunst i Privateje”.  
 
Man ved ikke rigtigt med huler. Hvad gemmer der sig bag det næste hjørne? Er det en guldskat? En masse skeletter? Eller et fortidsuhyre, der har overlevet i hulen i tusindvis af år? Og kan man finde vejen ud igen? Eller må man tilbringe resten af sit liv i hulen? Huler fascinerer, er mystiske og overrasker. Hulen er et spændende, magisk og samtidigt lidt skræmmende sted.
 
I efterårsferien kan man komme på hulebesøg på Holstebro Kunstmuseum. Her har kunstnerduoen Jens&Morten sammen med elever fra Dansk Talentakademis Kunst&Design-linje og Holstebro Produktionsskole bygget en magisk hule, som børn og voksne kan gå på opdagelse i. 
 
Der vil være flere aktiviteter i hulen. Man kan være med til at udsmykke den med sit helt eget hulemaleri. Eller man kan lave en afstøbning af sine arme eller ben i witavrap og tape, som hæftes på hulens vægge. Der vil også være mulighed for at høre sære, mærkværdige eller sjove historier og fortællinger i hulen. Til slut – når efterårsferien er ovre – vil hulen rumme spor af alle de børn, der i ugens løb har besøgt den, og været med til at sætte deres præg på den. 
 
Hvis ikke man har lyst til at tage på hulebesøg, kan man være med til at kåre ’publikums skat’ blandt de over 170 værker, der er med i museets udstilling ’Min Skat – Kunst i Privateje’. 
 
 Ved indgangen til museet får alle besøgende udleveret tre selvklæbende hjerter. Dem skal man sætte ved det værk i udstillingen, som man synes bedst om. Man kan vælge at sætte alle tre hjerter ved ét billede – eller man kan fordele sine hjerter på to eller tre værker.
 
Når efterårsferien slutter søndag den 19. oktober, tæller kunstformidler Peter Haarby sammen hvilket værk, der har fået flest hjerter, og som publikum dermed har kåret til deres favoritkunstværk.  
 
”Vi håber, at rigtigt mange vil være med på vores ide” siger Peter Haarby. ”Det er jo efterårsferie, hvor vi har mange gæster. Og vi er spændte på, hvordan publikum reagerer. Og selvfølgelig på at finde ud af hvilket billede vores gæster kårer til deres skat”.
 
Hulen kan man besøge fra den 4. oktober. Og når efterårsferien begynder mandag den 13. oktober starter aktiviteterne, som kører dagligt fra kl. 12-16 frem til fredag den 17. oktober. 
 
Hjerter kan man uddele fra lørdag den 11. oktober og frem til søndag den 19. oktober, hvor resultatet offentliggøres umiddelbart efter museets lukketid kl. 17:00.
 
Det er gratis at deltage i aktiviteterne i efterårsferien – men der betales normal entre til museet. 
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; Mail: phholstebrokunstmuseum.dk 
 
Tilbage