Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

Hele verden i ét skab


Foredrag på Holstebro Kunstmuseum om samlinger og samlermani 

De fleste mennesker samler. Eller har samlet. Det har Holstebros to museer fokus på lige nu. Holstebro Kunstmuseum viser hvilken kunst borgerne i Holstebro har hængende hjemme på væggene. Og Holstebro Museum viser et udvalg af, hvad holstebrogenserne samler på – lige fra fingerbøl og modelbiler til hullemaskiner. 
 
Onsdag den 22. oktober k. 19:30 kan man blive lidt klogere på hvad samlinger er og samlingernes historie. Her vil Rasmus Kjærboe, ph.d.-stipendiat ved Aarhus Universitet og Ordrupgaard, nemlig fortælle om samlinger og samlermani fra middelalderen til i dag. 
 
I foredraget stiller han spørgsmålet ’Hvorfor samler vi’? Og hvad det er der sker, når nogle mennesker taber formuer på at ophobe malerier, kunstgenstande, bøger, rustninger og berømte menneskers hårtotter? Samtidigt fortæller han om samlingernes historie fra Middelalderens relikviesamlinger og kongernes kunstkammer til nutidens moderne museum. 
 
Undervejs i foredraget fortæller Rasmus Kjærboe også komme ind på forskellige forklaringer på det at samle, på samlingstyper og på om samleren har en særlig psykologisk profil.
 
Og efterfølgende kan man jo passende fordybe sig i holstebroborgernes samlinger, som de er udstillet på hhv. Holstebro Kunstmuseum og Holstebro Museum. 
 
Fakta
Hvad: Hele verden i ét skab – foredrag ved Rasmus Kjærboe
Hvornår: Onsdag den 22. oktober 2014 kl. 19:30
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage