Åbningstider

Tir-fre: kl. 12-16

Lør-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2014

PUBLIKUM KÅRER YNDLINGSVÆRK

 
Venus med Rumraket er 'Min Skat’s populæreste kunstværk
 
Hun er en klassisk skønhed. Og så har Holstebro Kunstmuseums gæster et godt øje til hende. Den italienske maler Sandro Boticellis ’Venus’. Eller det vil sige ’Venus’ i en moderne udgave flankeret af en rumraket som den islandske popkunstner Erró fortolker hende. 
 
I hvert fald er det Erró’s billede ’Uden titel (Venus og Space Shuttle)’ fra 1980, der har fået flest hjerter af museets gæster i efterårsferien. Her har publikum ved indgangen fået udleveret tre små hjerter, som de er blevet opfordret til at placere ved det eller de kunstværker på udstillingen ’Min Skak – Kunst i Privateje’ som de syntes bedst om. 
 
Venus fik hele 151 hjerter – mere end dobbelt så mange som ét af udstillingens 3 Jens Jørgen Thorsen malerier der med 73 hjerter kom på 2. pladsen. Med 68 hjerter kom et unika fad af glaskunstneren Per Lütken på 3. pladsen.
 
’Vores gæster har alle syntes, at der var spændende at deltage’ siger kunstformidler Peter Haarby. ’Vi har hørt folk sige, at de kiggede mere indgående på billederne, nu de skulle sætte hjerter. Så vi er godt tilfredse.’
 
Generelt har publikum sat deres hjerter ved billeder, der forestiller noget, og som har en eller anden form for tvetydighed over sig. Således har f.eks. Poul Anker Bech og Jesper Palm fået mange hjerter. Men også Carl-Henning Pedersen og Arne Haugen Sørensen er faldet i publikums smag. 
 
I alt har museet haft besøg af 1073 gæster i løbet af efterårsferien. ’Det er vi godt tilfredse med’ siger kunstformidler Peter Haarby. ’Og når vi så også har givet publikum en god oplevelse – både med udstillingen og med vores lille spøg – så kan vi kun sige, at det har været en rigtig fin efterårsferie’.
 
’Min Skat – Kunst i privateje’ kan ses frem til den 23. november 2014. 
 
 
 
 
Tilbage