Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2015

Kunst og Stress

 
Psykolog Anne Nørgaard, Holstebro, fortæller om kunstens positive indvirkning på stressramte. 
 
Stress er blevet en moderne folkesygdom, der hvert år rammer store grupper af den danske befolkning. Stress har store omkostninger – både for den enkelte og for samfundet. Og der forskes intenst i hvordan man kan forebygge og helbrede stress.  
 
Onsdag den 18. marts kl. 19:39 fortæller psykolog Anne Nørgaard, Holstebro, om hvordan kunst kan have en positiv virkning på mennesker, der er stressramte.  
 
De nyeste forskningsresultater viser nemlig, at kunst og kunstneriske oplevelser både kan være med til at forebygge stress og indgå i behandlingen af stress. Det er et emne, som psykolog Anne Nørgaard er meget optaget af. I sin psykologpraksis i Holstebro møder hun ofte mennesker, der er stressramte, og som derfor har brug for strategier til både at håndtere stress og forebygge, at de igen kommer i situationer, hvor stressen truer med at overmande dem. 
 
Derfor har hun fulgt forskningen på området intenst. Og hun har samtidigt gjort sig sine egne erfaringer med kunstens positive betydning ved forebyggelse og behandling af stress. 
 
Ved foredraget vil hun give et overblik over, hvordan den videnskabelige forskning ser på emnet. Og hun vil vise eksempler på kunst, der kan være med til at gøre hverdagen lettere for stressramte. 
 
Anne Nørgaard er uddannet cand. psyk. på Århus Universitet i 1983. Fra 1996 har hun drevet sin egen praksis i Holstebro, hvor hun bl.a. arbejder med organisations- og lederudvikling. Hun virker også som underviser, coach og terapeut. 
 
Fakta
Hvad: ’Kunst og stress’ – foredrag ved psykolog Anne Nørgaard, Holstebro
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår: Onsdag den 18. marts kl. 19:30
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
  Tilbage