Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2015

DET STILLE LIV – SIDSTE CHANCE


Opstillingen har været et yndet motiv i europæisk billedkunst de sidste 400 år. Og det er stadig et motiv, der kan udfordre vor tids kunstnere. Det kan man opleve lidt endnu på udstillingen ”Det stille liv” Holstebro Kunstmuseum. Men man skal skynde sig, fordi udstillingen lukker den 31. maj. 
 
På ”Det stille liv” giver 13 samtidskunstnere deres bud på, hvordan et moderne stillebenbillede kunne se ud. Udstillingen viser både traditionelt malede opstillinger af Jørgen Geisted, Niels Strøbek og Thomas Kluge. Men også mere spektakulære tolkninger af emnet som Christoffer Munch Andersens kæmpestore paptallerkener og plastikkødbakker, Ulrik Heltofts computergenererede blomster eller Tove Storchs smukke stofpodier.  
 
Også Karen Gamborg og Caspar Magnussens store gibsskulptur ”Dugen. Holstebro”, der er skabt specielt til udstillingen er overraskende og spektakulær. Måske fordi den efter udstillingen, som del af den kunstneriske proces, vil blive destrueret.  
 
Udstillingen viser desuden værker af Jeanette Hillig, der har sin helt egen tilgang til emnet, Jakob Hunosøes fotografier af opstillinger, Per Kirkebys malerier af glas, hummere og andre ting, der indgår i traditionelle opstillinger, men som han fortolker i sit kendte billedsprog og Morten Buch, der også maler genstande, der indgår i traditionelle opstillinger, men som igen har sin helt egen tilgang til motivet. 
 
Endelig viser udstillingen også et værk fra Holstebro Kunstmuseums egen samling af Martin Erik Andersen. Værket – et porcelænskranium med titlen ”Have no fear” – viser tilbage til de oprindelige stillebenmalerier, der som et gennemgående tema havde døden og forgængeligheden. 
 
Udstillingen kan frem til den 31. maj ses på hverdage mellem kl. 12 og 16. I pinsen har museet åbent alle dage mellem kl. 11-17. 
 
Fakta
Hvad: Udstillingen ”Det stille liv – Illusion & Virkelighed”. 
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår: Til og med den 31. maj – hverdage ml. kl. 12 og 16 – weekend og helligdage kl. 11-17
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 97 42 45 18; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
Tilbage