Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2015

Olivias Verden - omvisning


Omvisning i Holstebro Kunstmuseums nye udstilling med Olivia Holm-Møller
 
Hun var egensindig, uimponeret og uregerlig. Hendes kunst var dybt original og kendetegnet af en utrolig og frygtløs energi, hvor længslen efter det absolutte hele tiden var drivkraften. Og så har Olivia Holm-Møller – 45 år efter sin død – stadig meget at sige ind i vor tid. 
 
Det kan man få syn for onsdag den 24. juni kl. 14, når kunstformidler Peter Haarby viser om i Holstebro Kunstmuseums nye udstilling ’Olivias Verden’, der viser et stort udvalg af Olivia Holm-Møllers malerier.  
 
Olivia Holm-Møller var kunstner og kvinde i en mandsdomineret tid – noget som knækkede mange. Men ikke Olivia Holm-Møller. Måske overlevede hun som kunstner ved at gøre ting, man ikke i tiden forventede af en kvinde. Hun maler i hvert fald ikke buketter som de fleste af sine jævnaldrende kvindelige kolleger. Hun maler blomster. Vildt. Dramatisk. Som ingen anden i sin tids kunst – hverken kvinder eller mænd. 
 
Og så kerede hun sig ikke om hvad andre mente om hendes kunst. Hun fokuserede i stedet på det, der foregik i hendes eget sind, og den verden hun levede i. På sin egen maleriske mission, på fortællingerne, synerne og det spirituelle. Og på farverne. De stærke, ekspressive farver, gult og blåt, malt med tempera, der gør farverne særligt lysende, så billederne koloristisk bevæger sig på en knivsæg og det i et storladent billedsprog. 
 
Kunstformidler Peter Haarby fortæller både om Olivia Holm-Møller og hendes værker. Og han fortæller hvorfor billedkunstneren og professor ved Kunstakademiet Erik Steffensen, der sammen med Holstebro Kunstmuseum har lavet udstillingen, har valgt at inddele udstillingen i seks afsnit, der hver – udover Olivias billeder – rummer et billede af en yngre kunstnere, som deler den energi og det lys, som var hendes grundbudskab. 
 
Omvisningen er gratis, men der betales normal entre til museet. 
 
Fakta
Hvad: Omvisning i Olivias Verden
Hvornår: Onsdag den 24. juni kl. 14
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Pressefoto: Vedhæftede billede kan bruges ved en evt. omtale af arrangementet
Billedtekst ©Kunstnerens arvinger. Olivia Holm-Møller: Den rasende maler, Mexico [Orozco]. 1950. Holstebro Kunstmuseum, Foto: Ole Mortensen. 
 
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; tlf 9742 4518; mail ph@holstebrokunstmuseum.dk  
 
 
Tilbage