Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2015

Olivias Verden - omvisning


Omvisning i Holstebro Kunstmuseums udstilling med Olivia Holm-Møller

Olivia Holm-Møller er populær. Der kommer i hvert fald mange mennesker for at opleve udstillingen ’Olivias verden’, der for tiden vises på Holstebro Kunstmuseum. 
 
Olivia Holm-Møller selv ville nok ha været ret upåvirket af den store interesse. Hun kerede sig ikke om, hvad andre mente om hendes kunst. Hun var egensindig, uimponeret og uregerlig. Og hendes kunst var dybt original og kendetegnet af en utrolig og frygtløs energi, hvor længslen efter det absolutte hele tiden var drivkraften. Så det er ikke så mærkelige, at hun – 45 år efter sin død – stadig meget at sige ind i vor tid. 
 
Onsdag den 12. august kl. 14 kan man få mere at vide om Olivia Holm-Møller, når kunstformidler Peter Haarby viser om i ’Olivias Verden’, der viser et stort udvalg af Olivia Holm-Møllers malerier.  
 
Olivia Holm-Møller var kunstner og kvinde i en mandsdomineret tid – noget som knækkede mange. Men ikke Olivia Holm-Møller. Måske overlevede hun som kunstner ved at gøre ting, man ikke i tiden forventede af en kvinde. Hun maler i hvert fald ikke buketter som de fleste af sine jævnaldrende kvindelige kolleger. Hun maler blomster. Vildt. Dramatisk. Som ingen anden i sin tids kunst – hverken kvinder eller mænd. 
 
Kunstformidler Peter Haarby fortæller både om Olivia Holm-Møller og hendes værker. Og han fortæller hvorfor billedkunstneren og professor ved Kunstakademiet Erik Steffensen, der sammen med Holstebro Kunstmuseum har lavet udstillingen, har valgt at inddele udstillingen i seks afsnit, der hver – udover Olivias billeder – rummer et billede af en yngre kunstnere, som deler den energi og det lys, som var hendes grundbudskab. 
 
Omvisningen er gratis, men der betales normal entre til museet. 
 
Fakta
Hvad: Omvisning i Olivias Verden
Hvornår: Onsdag den 12. august 2015
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf.  9742 4518; mail ph@holstebrokunstmuseum.dk  
 
Tilbage