Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2015

Schönberg og Fauré


Ensemble MidtVest og den tyske sopran Christina Landshamer opfører værker af Arnold Schönberg, Gabriel Fauré og Peter Bruun.

Lørdag den 19. september kl. 15:00 vil Færchfløjen på Holstebro Kunstmuseum genlyde af musik og sang. Det er Ensemble MidtVest, der sammen med den tyske sopran Christina Landshamer, giver koncert på museet. 
 
Christina Landshamer færdes hjemmevandt på Europas store koncert- og operascener. Hun arbejder sammen med store dirigenter som Riccardo Chailly, Nicolaus Harnoncourt, Phillipe Herrenweghe og Christian Thielemann. Og I 2012 havde hun sin debut med Berliner Filharmonikerne under Simon Rattle.  Christina Landshamer i 2013 gæst på Ensemble MidtVest’s sommerfestival og i denne sæson fortsætter samarbejdet mellem Christina Landshamer og Ensemble MidtVest. 
 
Koncerten indledes med den unge danske komponist Peter Bruuns (f. 1968) “Perletåredråber” for klaverkvartet. Værket er inspireret af traditionel, arabisk musik fra Bahrain, der før landet blev en oliestat var centrum for perlefiskeri. Peter Bruun er født i 1968, og er én af sin generations mest lovende navne. Han fik i 2008 Nordisk Råds Musikpris.
 
Koncertens andet værk er Arnold Schönbergs Strygekvartet nr. 2. Det er et skelsættende værk i det 20. århundredes musik. Det er her, hvor Schönberg tager de første skridt i retning af det  der bliver til 12-tone musikken. Det afsluttende værk er den franske komponist Gabriel Faurés sangcyklus ’La Bonne Chanson’ for sopran, klaver og strygekvartet. Cyklussen er baseret på ni digte af Paul Verlaine. 
 
Koncerten starter kl. 15. Men allerede kl. 14:30 er der koncertoptakt, hvor ensemblets musikere fortæller om værkerne og komponisterne. 
 
Entreen til koncerten er 150 kr. Billetter kan købes via Billetnet – eller ved indgangen. 
 
Koncerten er arrangeret i samarbejde mellem Ensemble MidtVest og Holstebro Kunstmuseum 
 
Fakta
Hvad: Koncert med Ensemble MidtVest og sopranen Christina Landshamer
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår: Lørdag den 19. september kl. 15 – koncertoptakt kl. 14:30
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; ph@holstebrokunstmuseum.dk; tlf. 9742 4518 
 
 
 
Tilbage