Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2015

GRAFIKWORKSHOP FOR VOKSNE

Hvis man altid har drømt om at lære at arbejde med grafik, men ikke har fundet nogen, der har kunnet lære én teknikkerne, så er chancen der nu. Holstebro Kunstmuseum tilbyder nemlig en to-dages grafisk workshop for voksne med grafikeren Yngve Riber fra Fyns Grafiske værksted i Odense. 
 
Workshoppen foregår i weekenden 17. -18. oktober – begge dage kl. 11-15:30. 
 
Om lørdagen arbejdes der med koldnålsradering. Her tegner man med en spids nål i en kobberplade. Pladen sværtes ind, hvorefter sværten tørres af, så der kun er sværte tilbage i de riller, man har ridset. Til sidst køres pladen og et stykke fugtet kobbertrykspapir gennem en presse, hvorved papiret trækker sværten op af rillerne. 
 
Radering er en klassisk grafisk teknik, som kunstnere som Rembrandt, Goya, Picasso og Chagall har benyttet sig af. Men også yngre kunstnere som Tal R og Peter Linde Busk arbejder med radering.  
 
Om søndagen handler det om collografi, som til gengæld er en forholdsvis ny teknik. Her bruger man en papplade, der er behandlet med schellak. Pladen kan bearbejdes på mange forskellige måder. Man kan f.eks. tegne i pladen med en kuglepen. Eller man kan præge ting i pladen. Når man trykker, kan man enten trykke pladen på samme måde som når man trykker en radering. Eller man kan valse pladen ind og trykke den som højtryk. Eller man kan kombinere de to teknikker. 
 
Underviser på workshoppen er grafikeren Yngve Riber fra Odense, der har en bred viden om grafiske teknikker – særligt collografi. Han har gennem mange år været medlem af og siddet i bestyrelsen for Fyns Grafiske Værksted i Odense og har stor undervisningserfaring. 
 
Det koster 500 kr. at deltage i de to dages workshop. Med i prisen er 2 kobberplader, pap til collografi, 1 radernål, samt sværte, trykpapir og alle øvrige materialer. 
 
Kurset gennemføres kun ved mere end 5 tilmeldte. Og der er maximalt plads til 10 deltagere. Kurset retter sig mod både unge og voksne. 
 
Der er stadig ledige pladser. Man kan tilmelde sig hos kunstformidler Peter Haarby frem til den 21. september 2015 kl. 12.00 – enten på museets telefon nr. 9742 4518 eller på ph@holstebrokunstmuseum.dk  
 
Fakta
Hvad: Grafikworkshop 
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår: Lørdag den 17. og søndag den 18. oktober kl. 11-15:30
 
Kontakt og tilmelding: Kunstformidler Peter Haarby: ph@holstebrokunstmuseum.dk; 
Tlf. 9742 4518
 
Tilbage