Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2015

OLIVIAS VERDEN – SIDSTE CHANCE.

 
Sidste omvisning i Olivias Verden

Søndag den 27. september er det sidste chance for at se Holstebro Kunstmuseums store udstilling ’Olivias verden’ med malerier af Olivia Holm-Møller.  Og som en form for afsked med den populære udstilling kan publikum gå med kunstformidler Peter Haarby rundt på udstillingen kl. 14. og høre mere om den spændende og usædvanlige kunstner. 
 
’Olivias verden’ viser et bredt udsnit af Olivia Holm-Møllers værker – primært malerier, som blev det udtryk, som Olivia Holm-Møller gjorde til sit, efter at hun i starten af sin karriere som kunstner have arbejdet som billedhugger. 
 
Olivia Holm-Møller var helt sin egen. Hendes malerier var skæve, til tider endda ’kluntede’. Men de havde altid en energi og et temperament, som man eller skal lede længe efter i dansk kunst. 
 
Da hun i slutningen af 1930’erne skabte en række værker, som hun kaldte ’Farve og rytme’, skabte hun noget helt unikt – noget som ikke havde sin lige i dansk kunst. En række abstrakt, ekspressionistiske værker, der samtidigt rummer en stor, mystisk naturinspiration. Olivia Holm-Møller skabte disse værker samtidigt med, at Ejler Bille, Erik Thommesen og Richard Mortensen eksperimenterede med det abstrakte maleri. Men Olivia skabte noget helt særegent – noget det var hendes helt eget. 
 
Det er billedkunstneren og forfatteren Erik Steffensen, der har fået ideen til udstillingen. Han har delt den op i seks afsnit, med hver sit tema: Mytologier, Ensomhed, Energi, Længsel (Erotik), Selvbilleder og Kosmos. I hvert afsnit har han hængt en beslægtet, udtryksstærk og internationalt anerkendt samtidskunstner op, så man kan se, hvor meget Olivia Holm-Møller har tilfælles med vores tid.  
 
Der er fuld knald på farverne hos Olivia Holm-Møller. Og der fortælles historier i et storladent og egenartet billedsprog. ’Olivias verden’ er en skæv udstilling om en skæv kunstner, der røg ud af kunsthistorien, fordi hun var så anderledes, at hun ikke rigtigt passede ind i nogle sammenhænge. Men som bestemt ikke af den grund har mistet sin væsentlighed eller kraft. 
 
Det og meget mere vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om på omvisningen søndag den 27. september kl. 14. 

Bemærk, at omvisningen tidligere har været annonceret til at finde sted lørdag den 26. september – men er blevet flyttet til søndag den 27. september. 

Fakta
Hvad: Omvisning i Olivias Verden
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår: Søndag den 27. september kl. 14

Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; ph@holstebrokunstmuseum.dk; 9742 4518   
  
 
Tilbage