Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2015

KVINDER OG KUNST


Olivia Holm-Møller, Astrid Noack, Sonja Ferlov Mancoba, Anna Thommesen, Gertrud Vasegaard og Anna Sørensen – alle kunstnere i Holstebro Kunstmuseums samling. Og alle kvinder, der har skullet agere i en verden, der tidligere var domineret af mænd. Og som måske stadig favoriserer mænd. 
 
Det kan man høre mere om onsdag den 14. oktober kl. 19:30, når museumsleder Teresa Nielsen fra Vejen Kunstmuseum holder foredrag på Holstebro Kunstmuseum under overskriften ’Kvinder og kunst’. 
 
Teresa Nielsen har sat sig i spidsen for projektet ’Kvindelige Kunstnere på jyske kunstmuseer’, der markerer at det i år er 100 år siden kvinderne i Danmark fik valgret. Projektet har kortlagt hvilke kvindelige kunstnere, der er repræsenteret på de jyske kunstmuseer, og hvor mange værker de er repræsenteret med. 
 
Men projektet sætter også fokus på hvordan de kvindelige kunstnere – trods hårde odds – omkring år 1900 begyndte at markere sig på den danske kunstscene. Og på hvordan kvindelige kunstneres vilkår har udviklet sig frem mod i dag, hvor det er noget lettere at være kvindelig kunstner. Men hvor kvinder også kan opleve, at det stadig kan være sværere at gøre sig gældende i kunstmiljøet som kvinde end som mand. 
 
Teresa Nielsen er til dagligt leder på Vejen Kunstmuseum, hvor hun har skabt en spændende samling med udgangspunkt i billedhuggeren Niels Hansen-Jacobsen. Men hvor hun også har sat fokus på mange af de kunstnere – deraf mange kvindelige – der holdt til i kredsen omkring ham.  
 
Foredraget med Teresa Nielsen er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet. 

Fakta
Hvad: Kvindelige kunstnere – foredrag med museumsleder Teresa Nielsen
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår: Onsdag den 14. oktober kl.19:30
Entre: 50 kr. 

Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518: ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage