Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2016

Martsudstillingen slutter


Sidste chance for at se udstilling med én af efterkrigstidens mest markante kunstnersammenslutninger
 
De var på tværs og i opposition. De dyrkede kunsten for kunstens egen skyld. Og de følte sig forbundet med traditionen. Kunstnerne bag Martsudstillingen – kunstnersammenslutningen, der var aktiv i årene 1951-1981, og som de sidste måneder har været portrætteret på Holstebro Kunstmuseum. 
 
Søndag den 10. januar er det sidste dag udstillingen vises på Holstebro Kunstmuseum. Derefter pakkes udstillingen sammen og den flyttes til Fuglsang Kunstmuseum på Lolland, hvor den kan ses fra den 6. februar – 16. maj. 
 
Vil man inden nå at se udstillingen – og høre mere om sammenslutningen og de enkelte kunstnere – kan man onsdag den 6. januar kl.19:30 komme med kunstformidler Peter Haarby på omvisning i udstillingen. Her vil man kunne høre om sammenslutningens historie og dens kunstsyn, der tog afstand fra tidens modestrømninger og i stedet ville gøre kunsten tidløs ved at knytte den til traditonen. 
 
Desuden vil kunstformidler Peter Haarby fortælle om de enkelte kunstnere og deres værker, der alle har en helt særlig intensitet og tone. 
 
Endelig vil man også kunne høre om, hvorfor flere af Martsudstillingens medlemmer – bl.a. Ejler Bille, Erik og Anna Thommesen og Gertrud Vasegaaard, fik en fremtrædende plads i Holstebro Kunstmuseums samling. 
 
Det er gratis at deltage i selve omvisningen, men der betales normal entre til museet.  
 
Fakta
Hvad Omvisning i ’Martsudstillingen’ ved kunstformidler Peter Haarby
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2a, 7500 Holstebro
Hvornår Onsdag den 6. januar 2016 kl. 19:30
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
 
 
 
Tilbage