Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2016

KUNSTHISTORIENS MESTRE – LEONARDO DA VINCI

Hvis der er ét kunstværk, som næsten alle mennesker kender, så er det ’Mona Lisa’. Og de fleste ved også, at manden bag kvinden med det gådefulde smil er Leonardo da Vinci – ét af verdenshistoriens største genier. 
 
Vil man høre mere om Leonardo, er det muligt onsdag den 10. februar kl.19:30 på Holstebro Kunstmuseum. Her vil kunsthistorikeren Signe Jacobsen, som led i sin foredragsrække Kunsthistoriens store mestre, fortælle om dette usædvanlige menneske. 
 
Leonardo hører hjemme i den Italienske højrenæssance, hvor mennesket blev verdens centrum og kunstnere og videnskabsmænd begyndte at anskue verden på en helt ny måde. Denne fremgangstid skabte mange store kunstnere, og Leonardo blev én af de allerstørste. 
 
Det er ikke fordi vi kender mange værker fra hans hånd. Udover ’Mona Lisa’, er de mest kendte ’Den sidste nadver’ og ’Kvinden med Hermelinen’.  Men de hører til gengæld alle til blandt verdenskunstens absolutte mesterværker. 
 
Leonardo er mindst lige så kendt for sine utallige tegninger, der måske nok er konstruktionstegninger til våben, flyvemaskiner og helikoptere eller anatomiske studier, men som samtidigt er så smukt lavede, at de fremstår som små kunstværker.    
 
Og så har det bestemt ikke været uden betydning for Leonardos popularitet i vores tid, at han har været hovedperson i Dan Browns storsælgende triller ’da Vinci mysteriet’. 
 
Men det er nok ikke den side at Leonardo da Vinci, man skal forvente at få en masse at vide om, når Signe Jacobsen holder foredrag på Holstebro Kunstmuseum. Hun fortæller primært om Leonardo som kunstner. Men Signe Jacobsen vil også fortælle om hans virke som ingeniør, opfinder, billedhugger, botaniker og anatom. 
 
Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet.
 
Fakta
Hvad: ”Kunsthistoriens store mestre – Leonardo da Vinci” – foredrag ved kunsthistorikeren Signe Jacobsen
Hvornår: Onsdag den 10. februar kl. 19:30
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2a, 7500 Holstebro 
   
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage