Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2016

OMVISNING MED KÆDER, SHAMPOOMALERI OG STILETTER

 
De fleste forbinder nok ordet fetich med ting som stiletter og corsager eller materialer som læder, lak og kæder, der hos nogle vækker erotisk begær og lyst. Men at fetich og fetichisme kan være meget mere end det, kan man overbevise sig om, når kunstformidler Peter Haarby onsdag den 15. juni inviterer til omvisning i Holstebro Kunstmuseums nye udstilling ”Fetich – begærets objekter”. 
 
Der ér kæder og stiletter på udstillingen. Men der er også afrikanske statuetter, som var dem ordet fetich oprindeligt blev brugt om. Små figurer der var magiske, og som folkene i Vestafrika brugte, når de skulle i kontakt med guderne og forfædrene. 
 
En fetich er en ting, der på den ene eller anden måde vækker begær. Enten begær efter at besidde den, som den Louis Vitton-taske som indgår i Kunstneren Lars Bent Petersens installation. Eller egentligt erotisk begær, som det illustreres i Picassos raderinger fra serien Celestine.
 
Kunstformidler Peter Haarby fortæller på omvisningen om de mange kunstnere – danske og udenlandske – nulevende og afdøde – der er med på udstillingen. Om kunstnerduoen Elmgreen og Dragsets serie med store fotografier af Thorvaldsen skulpturer, der har fået tøj på, om Maiken Bents vilde skulpturer, hvor der er lak og kæder for alle pengene og om den amerikanske kunstner Alex Da Cortes shampoo-maleri, og videoer, hvor kunstnerens kæreste sniffer æg og sprøjter sig med Cola. 
 
Det er gratis at deltage i omvisningen, men der betales normal entre til udstillingen. 
 
Fakta
Hvad: Omvisning i ’Fetich – begærets objekter’
Hvornår: Onsdag den 15. juni kl. 14
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt: Kunstformidler Peter  Haarby; tlf. 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
 
Tilbage