Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2016

HOLLANDS GYLDNE ÅRHUNDREDE

Frans Hals, Rembrandt og Jan Vermeer er tre af billedkunstens helt store skikkelser. Og de er omdrejningspunktet i de tre foredrag, som kunsthistorikeren Signe Jacobsen holder på Holstebro Kunstmuseum i dette efterår. Det første finder sted onsdag den 2. november kl. 19:30. 
 
I 1600-tallets Holland blomstrede billedkunsten. Der var selvfølgelig de tre store Frans Hals, Rembrandt og Jan Vermeer. Men der var også mange andre glimrende malere, der beherskede stort set alle maleriets genrer: portræt, landskab, opstilling, folkeliv, dyremaleri, arkitekturmaleri, blomstermaleri mm. 
 
Man kan i flæng nævne kunstnere som Jan van Goyen, Jacob van Ruisdael, Pieter de Hooch, Carel Fabritius, Jan Steen, Jan van Huysum, Aelbert Cuyp, Jan Both, Nicolaes Berchem og Paulus Potter - alle fremragende kunstnere. 
 
Alle var de malere. Men flere arbejdede også som grafikere. Også her var Rembrandt det helt overvældende talent. Han var ikke blot den største hollandske kunstner, men en af verdens allerstørste overhovedet!
Signe Jacobsen er en kendt og skattet foredragsholder, der gennem de sidste 4 år har holdt foredrag om Kunsthistoriens store mestre på Holstebro Kunstmuseum. Nu vender hun tilbage med det første foredrag i en række på tre, hvor dykker ned i den Nederlandske kunst i 1600-tallet. Selv om der er tale om en foredragsrække, kan man sagtens følge foredragene enkeltvis. 
  
Arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitetet. 
 
Fakta
Hvad              HOLLANDS GYLDNE ÅRHUNDREDE - Foredrag om Rembrandt, Vermeer og Hals ved kunsthistoriker Signe Jacobsen. 
Hvornår         Onsdag den 2. november 2016 kl. 19:30
Hvor              Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
 
Kontakt          Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
Tilbage