Pressemeddelelser 2017

OMVISNING I GRÅDIGHED – de syv dødssynder

I lørdags åbnede udstillingen ’Grådighed – de syv dødssynder’ på Holstebro Kunstmuseum med et brag. Over 300 deltog i den festlige åbning af udstillingen hvor kunstnerne Peter Linde Busk, Steinar Haga Kristensen og Alexander Tovborg, tager livtag med dødssynden grådighed.

Onsdag den 8. februar kl.19:30 kan man få mere at vide om udstillingen, udstillingens kunstnere og ikke mindst hvordan de fortolker grådighed i deres værker, når museumsinspektør Anders Gaardboe Jensen viser om i udstillingen.

Det er Anders Gaardboe Jensen, der har arrangeret udstillingen. Han har gennem det seneste år været i tæt kontakt med kunstnerne, og har talt meget med dem om, hvordan de ser deres værker i forhold til emnet. Så han ved, om nogen, hvordan værkerne kan udlægges.

Til udstillingen har Peter Linde Busk, Steinar Haga Kristensen og Alexander Tovborg omdannet museets Færchfløj til noget, der kan minde om et kirkerum. Ikke et religiøst rum. Snarere en sekulær katedral, hvor de ved hjælp af billeder og skulpturer formidler deres budskab.

Udstillingen sætter ikke kun fokus på grådighed som noget negativt. Udstillingen spørger også om grådighed er et grundlæggende vilkår for kunstnerisk skaben. Om kunstnerisk skaben kan ses som en umættelig higen efter en stadig større grad af skønhed og substans. Som en praksis, der aldrig stiller sig tilfreds, men altid søger nye udfordringer.

Udstillingen er del af et udstillingsprojekt om ’De syv Dødssynder’, hvor også Randers Kunstmuseum, Glasmuseet Ebeltoft, Horsens Kunstmuseum, Museet for Religiøs Kunst, MUSE®UM og Skovgaard Museet deltager. Hvert museum har sin egen dødssynd. Udstillingsprojektet er del af Europæisk Kulturhovedstad – Aarhus 2017, og skal samlet set gentænke værdier i det vestlige samfund i dag. Udstillingerne ledsages af en bred vifte af arrangementer.

Udstillingen er støttet af Europæisk Kulturhovedstad – Aarhus 2017, Augustinus Fonden, Statens Kunstfond og Folketingets Reformationspulje.

FAKTA

Hvad                   Omvisning i udstillingen ’Grådighed – de syv dødssynder’ ved museumsinspektør Anders Gaardboe Jensen.

Hvor                   Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro

Hvornår             onsdag den 8. februar kl.19:30

Kontakt             Kunstformidler Peter Haarby: tlf. 9742 458; ph@holstebrokunstmuseum.dk