Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

FOREDRAG OM ROMANTIKKEN - 2. del


Onsdag den 8. marts fortsætter kunsthistorikeren Signe Jacobsen sin foredragsrække om Romantikken på Holstebro Kunstmuseum. Denne gang fortæller hun om Romantikken med udgangspunkt i den store engelske maler J.M.V. Turner. 
 
Romantikken som reaktion
Romantikken opstod som kunstretning i slutningen af 1700-tallet i Nordeuropa. Den var en reaktion på Den industrielle Revolution, der havde ændret samfundet dramatisk fra midten af 1700-tallet. 
 
I stedet for den materialisme og fornuftstro, som industrialismen havde ført med sig, satte Romantikken følelserne i højsædet. Og kunstnere og de intellektuelle vendte sig mod naturen. 
 
Turner emnet for det andet foredrag
Naturen var J.M.V. Turner’s (1775-1851) helt store inspirationskilde. Han malede storladne landskaber og søstykker. Og hans malerier er næsten abstrakte, overjordiske farvesymfonier, som bl.a. var inspireret af Goethes farvelære. 
 
Og selv om Turner udfordrede både sit eget og tidens kunstsyn, blev han én af kunsthistoriens helt store.   
 
Det sidste foredrag
I seriens sidste foredrag tager Signe Jacobsen udgangspunkt i den tyske maler Casper David Friedrich (1774-1840). Han er er kendt for sine højstemte og fascinerende landskaber, hvor der ofte er en ruin, der skaber en mystisk, romantisk stemning   
 
Foredragsholder med vid og humor
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.'

Fakta
Hvad         Romantikken - 2. del. Foredrag ved kunsthistoriker Signe Jacobsen
Hvor         Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår Onsdag den 8. marts kl. 19:30
 
Kontakt Kunstformidler Peter Haarby; tlf. 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
Tilbage