Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

CASPAR DAVID FRIEDRICH OG ROMANTIKKEN

Onsdag den 22. marts afslutter kunsthistorikeren Signe Jacobsen sin foredragsrække om Romantikken på Holstebro Kunstmuseum. Denne gang fortæller hun om Romantikken med udgangspunkt i den store tyske maler Caspar David Friedrich og de danske Guldaldermalere. 
 
Romantikken som reaktion
Romantikken opstod som kunstretning i slutningen af 1700-tallet i Nordeuropa. Den var en reaktion på Den industrielle Revolution, der havde ændret samfundet dramatisk fra midten af 1700-tallet. 
 
I stedet for den materialisme og fornuftstro, som industrialismen havde ført med sig, satte Romantikken følelserne i højsædet. Og kunstnere og de intellektuelle vendte sig mod naturen. 
 
Landskabet som billede på følelser
Caspar David Friedrich (1774-1840) blev født i Greifswald ved Østersøen og gik på Det Kongelige Kunstakademi i København. Men det meste af resten af hans liv tilbragte han i Dresden. 
 
Det var landskabet der optog Friedrich. I hans malerier bliver landskabet et billede på menneskets indre følelser. Det er både storladne landskaber, men også højtidelige og tomme landskaber – tit med en ruin, der afspejler Friedrichs optagethed af døden.   
 
Den danske Guldalder
Signe Jacobsen slutter foredraget med at fortælle om hvordan romantikken også fik en virkning blandt dé danske malere, vi i dag kender under betegnelsen Guldaldermalerne. De gik også ud i landskabet og malede stemninger ind i det. Men samtidigt havde de også den nationalromantiske intention, at det var det særligt danske landskab, de ville skildre.  
 
Foredragsholder med vid og humor
Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste fire år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien. 
 
Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.
 
Fakta
Hvad     Romantikken - 3. del. Foredrag ved kunsthistoriker Signe Jacobsen
Hvor     Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Tid        onsdag den 22. marts kl. 19:30
 
 
 
Tilbage