Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

DANSERE FORTOLKER GRÅDIGHED

Grådighed var én af middelalderens Syv Dødssynder. Men hvordan ser vi på grådighed i dag? Og hvordan fortolker man Grådighed, når man er danser? Det giver Black Box Dance Company deres bud på søndag den 26. marts kl. 15 på Holstebro Kunstmuseum. 
 
De Syv Dødssynder som danseforestilling. 
Black Box Dance Company havde i marts 2016 premiere på forestillingen 7EVEN. Her bliver de Syv Dødssynder til en danseforestilling, der fortolker hver af dødssynderne i et poetisk og meget personligt sprog. Forestillingen har siden været på turné i det meste af landet. Og den var i 2016 nomineret til en Reumert. 
 
Danseforestillinger på syv Kunstmuseer
Turnéen har i dette forår også været forbi syv jyske kunstmuseer. Hvert museum viser nemlig en udstilling, der gentænker én af de syv dødssynder. Udstillingerne er del af Aarhus 2017, der bl.a. vil gentænke det vestlige samfunds værdier. På hvert af kunstmuseerne har Black Box Dance Company opført den dødssynd, som museet har udstillet. 
 
Grådigheden på Holstebro Kunstmuseum
På Holstebro Kunstmuseum er det Grådigheden der er temaet. Det er kunstnerne Peter Linde Busk, Steinar Haga Kristensen og Alexander Tovborg, som museet har inviteret til at give deres bud på, hvordan vi ser på grådigheden i dag. 
 
Dødssynderne i dag
Koreografen bag 7EVEN Fotis Nikolaou fortæller: ”Vi har arbejdet med at udforske, hvad de 7 dødssynder siger os i dag, og hvilke modsætninger hver enkelt synd rummer. Danserne har improviseret ud fra ord som skyld, skam, afmagt, passion m.fl. Ved at se deres personlige kropssprog har jeg valgt, hvilken danser som repræsenterer den enkelte synd".
 
Holdet bag forestillingen
Forestillingen er koreograferet af Fotis Nikolaou fra Cypern efter en ide af Black Box Dance Company's leder Marie Brolin-Tani. De har i et tæt samarbejde med kompagniets danserne, komponisten Christian Tronhjem, kostumedesigner Charlotte Østergaard, maskedesigner Martha Foka, og lysdesigner Anders Kjems skabt en nutidig forestilling, der vedrører os alle.
 
Der er fri éntre til forestillingen. 
 
Fakta
Hvad         ’Grådighed’ - en danseforestilling ved Black Box Dance Company 
Hvor Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår Søndag den 26.3.2017 kl. 15
 
Tilbage