Åbningstider


Tir-fre: kl. 12-16

Weekend og helligdage: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
Åbent mandag i uge 7 og 42  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2017

Artist talk med Lærke Posselt

Trods sine kun 33 år har Lærke Posselt allerede slået sit navn fast internationalt som én af tidens helt store fotografer. For tiden er hun aktuel på Holstebro Kunstmuseum med udstillingen ’Q* Flydende Køn’. Her skildrer hun unge, der har valgt at stå udenfor de traditionelle kønsnormer.
 
Mød Lærke Posselt og hør hende fortælle om udstillingen
Lørdag den 29. april kl. 14 kan man møde Lærke Posselt til en Artist Talk på Holstebro Kunstmuseum. Her vil hun fortælle om udstillingen. Og om den tendens der breder sig blandt unge, der ikke længere vil leve op til de traditionelle kønsnormer, der definere os som kvinder eller mænd. 
 
Queer - eksperimenterer med køn og identitet
Lærke Posselt har gennem de seneste tre år besøgt unge i Skandinavien, der definerer sig som Queer. Unge, der ikke accepterer at blive puttet i faste kasser på grund af deres biologiske køn, men som eksperimenterer med deres køn, og den identitet, der knytter sig til kønnet. 

Fotografier, der går tæt på og bagom det ydre
Hun har fotograferet dem. Hun har interviewet dem. Og hun har ikke mindst skabt så megen tillid hos dem, at hun har kunnet skabe en række stærke fotografier, der ikke kun skildrer personernes ydre, men som går bag det ydre og fortæller om personernes identitet. Alle fotografier er desuden ledsaget af en kort tekst, hvor personerne fortæller om deres forhold til deres køn. 
 
Fotograf med rødder i Vestjylland og med en international karriere
Lærke Posselt er født og opvokset i Vestjylland. Hun er uddannet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og har vundet flere store priser. Bl.a. Kronprinseparrets Stjernedryspris 2014 og den fornemme World Press Photo i kategorien portræt i 2012.Og nu har hun en international karriere som freelance fotograf.
 
Udstillingen indgår i og har modtaget støtte fra Kultursamarbejdets kulturfestival Off Road 2017, hvor syv kommuner i Nordvestjylland fokuserer på den kultur, der befinder sig væk fra alfarvej.
 
Fakta
Hvad: Artist talk med Lærke Posselt
Hvor:        Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår: lørdag den 29. april kl. 14
       
Kontakt: Kunstformidler Peter Haarby; 9742 4518; ph@holstebrokunstmuseum.dk
 
 
 
Tilbage